Larnaca

Larnaca är en riktig cypriotisk stad, charmfull och elegant med härlig Medelhavskänsla. Här finns bra shopping och längs strandpromenaden finns många kaféer, barer och restauranger. Larnaca är ett bra val av resmål för dig som vill kombinera sol och strand med storstadspuls.

Larnaca är Cyperns tredje största stad efter huvudstaden Nicosia och kuststaden Limassol och ligger på sydöstra Cypern. Idag bor drygt 80.000 personer i staden och knappt 150.000 personer om man räknar med förorter. Larnaca är dock en viktig stad för Cyperns infrastruktur och ekonomi. Här finns landets största och viktigaste flygplats och dessutom en av Cyperns största och viktigaste hamnar. Och förstås är det en viktig turiststad.

Larnacas historia sträcker sig tillbaka till forntiden där man funnit fornlämningar från stads-kungadömet Kítion som ska ha legat på samma plats runt år 1300 f.kr. Det har alltså bott folk på platsen i väl över 3000 år. Mycket av den gamla staden förstördes av två jordbävningar.

Idag är Larnaca en modern turiststad med härlig Medelhavskänsla. Här finns bra shopping, trevliga kaféer, trendiga restauranger och bra uteliv. Men här finns också en lång historia att utforska som det turkiska fortet från 1600-talet och St Lazaruskyrkan.

Larnaca har en utmärkt sandstrand med en trevlig strandpromenad och här finns en rad strandbarer och strandkaféer men också ett flertal nattklubbar där man kan släppa loss efter solens nedgång. Vid Mackenziestranden finner man en bra långgrund strand som också lämpar sig bra för vattensporter. Larnaca är en stad många cyprioter själva gärna åker till för att både shoppa och koppla av.

För dig som vill se mer av Cypern finns en rad utflyktsmöjligheter som besök på vingårdar och vandring.

Vem passar detta resmål för?

Larnaca är ett bra resmål för dig som vill kombinera sol och bad med storstadsliv. Det är också ett bra resmål för dig som vill få uppleva en genuint cypriotisk stad med härlig Medelhavskänsla. Hit åker cyprioterna gärna själva för att shoppa, äta och koppla av på stränderna.

När är det bäst att åka hit?

Cypern har 340 dagar med solsken om året tack vare sitt läge i den södra delen av Medelhavet och det är egentligen bara under perioden november-februari som det är lite småkyligt. Sol- och badsäsongen startar redan i mars och det är under våren och hösten de flesta reser hit.

Sök, jämför, spar! solfaktor.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden - Flyg + Hotell

Atrium Zenon Hotel Apartments ★★★ 7n 2 623:-
Blazer Residence (ex Petrou) ★★ 7n 3 070:-
Rise Hotel ★★ 7n 3 070:-
Sun Hall Beach Apartments ★★★ 7n 3 146:-
Flamingo Beach Hotel ★★ 7n 3 162:-
The Josephine Boutique hotel ★★★ 7n 3 176:-
Livadhiotis City Hotel ★★★ 7n 3 296:-

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Larnaca
kalender DagDag NattNatt BadBad
januari 17°C 8°C 18°C
februari 17°C 8°C 17°C
mars 19°C 9°C 18°C
april 23°C 12°C 19°C
maj 27°C 15°C 22°C
juni 31°C 19°C 25°C
juli 33°C 22°C 28°C
augusti 34°C 22°C 28°C
september 31°C 20°C 28°C
oktober 28°C 17°C 26°C
november 23°C 13°C 23°C
december 19°C 10°C 20°C
Prognos för Larnaca