Lanzarote

Lanzarote är en av de sju större öarna i ögruppen Kanarieöarna och ligger i den nordöstra delen av ögruppen rakt norr om Fuerteventura. Lanzarote är en lite lugnare ö än t.ex. Gran Canaria men erbjuder ett utmärkt utbud av shopping, restauranger och nöjen. De mest populära badorterna ligger på sydkusten med Puerto del Carmen som den största badorten. Här finns också många fina stränder. 

Ön har lite drygt 150.000 invånare vilket gör Lanzarote till den tredje största ön räknat i antal invånare. Sett till ytan är Lanzarote den fjärde största Kanarieön och den är ungefär två tredjedelar så stor som Öland.

Lanzarote är en vulkanö vilket gett ön ett mycket speciellt landskap med annorlunda men häftiga lavaslätter. Besök gärna nationalparken Timanfaya med sitt speciella landskap. Här finner du Montañas del Fuego, Eldbergen, som skapades efter ett kraftigt vulkanutbrott runt år 1730.

De populära badorterna ligger huvudsakligen i den södra delen av Lanzarote. Puerto del Carmen är Lanzarotes största badort och här finns det mesta som behövs för en bra semester, vilket inkluderar fina stränder, shopping och bra uteliv. Playa Blanca, också på sydkusten, är ett lite lugnare resmål men även här finns bra stränder och en trevlig strandpromenad.

Allra längst söderut på ön, inte långt från Playa Blanca, ligger Costa de Papagayo där du även finner en av öns mest sceniska och annorlunda stränder.

Huvudstaden på Lanzarote heter Arrecife och det är också här öns flygplatsen är belägen. Arrecife ligger på östkusten och här finns bland annat ett gammalt fort, flera marknader och ett antal museer.

Strax norr om huvudstaden Arrecife, ligger Costa Teguise. En annan badort dit flera researrangörer har resor. Även här finns bra stränder, en fin strandpromenad, trevliga badvikar samt det mesta man söker av shopping, barer och restauranger. Det är dock precis som Playa Blanca ett lite lugnare resmål.

Vem passar detta resmål för?

Lanzarote är ett lite lugnare alternativ till exempelvis de mer turistiska och livliga badorterna på Gran Canaria och Teneriffa men här finns även ett mycket speciellt landskap som är värt att se och upptäcka, speciellt för dig som gillar annorlunda naturupplevelser. Men främst väljer nog de flesta Lanzarote för lugnet.

När är det bäst att åka hit?

Lanzarote kan besökas under hela året men de flesta väljer att åka hit under vinterhalvåret när det är som kallast i Sverige. Det är också då de flesta researrangörer har resor hit. Men det går lika fint att åka hit under sommaren, dock är det färre researrangörer som har organiserade resor till Lanzarote under sommarhalvåret.

Sök, jämför, spar! solfaktor.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden - Flyg + Hotell

Casona de Yaiza ★★★ 7n 4 345:-
Caserio de Mozaga Casa Rural ★★★ 7n 4 741:-
La Isla y el Mar Hotel Boutique - Adults Only ★★★★ 7n 6 685:-
Lani's Suites de Luxe - Adults Only ★★★★ 7n 15 092:-

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Lanzarote
kalender DagDag NattNatt BadBad
januari 21°C 16°C 18°C
februari 21°C 16°C 18°C
mars 22°C 16°C 18°C
april 22°C 17°C 18°C
maj 23°C 18°C 19°C
juni 24°C 19°C 24°C
juli 25°C 21°C 27°C
augusti 26°C 22°C 27°C
september 26°C 22°C 24°C
oktober 26°C 21°C 21°C
november 24°C 18°C 21°C
december 22°C 17°C 19°C
Prognos för Lanzarote