Korsika

För den moderna europeiska människan har Medelhavsöarna varit ett rekreationsområde i väldigt många år. Däribland är den vackra pärlan av en ö, Korsika.

Ön ligger strax norr om Sardinien.

Om vi ​​tittar på ön från luften har den formen av en knuten näve med ett utsträckt pekfinger. Denna “hand” är nord – sydligt belägen och pekar mot det italienska fastlandet mot metropolen Genua. I söder är det bara 12 kilometer över Bonifaciosundet till Sardiniens nordspets.

Korsika beskrivs ofta som en vild och vacker ö. Den har ett vilt inland med höga toppar och djupa raviner. Högsta toppen är på 2706 m och kan hittas i Monte Cinto. Ön har mestadels buskar, liksom de andra öarna i Medelhavet. Men här finns även upp till fyrtio arter av däggdjur. I ett skiftande fågelliv, kan vi uppleva korsikaspettmesen. Totalt 40% av områdets anges som nationalpark.

Längs östkusten hittar du vackra sandstränder. Medan landskapet på västkusten mer kännetecknas av branta klippor med vackra små vikar och fjordar.

De två största städerna på ön, Ajejaccio och Bastia, är väl värda ett besök. Korsikas historia är rik och varierad och går tusentals år tillbaka till ca 400 f.Kr. Men här är den mest kändaa figuren väl Napoleon. Han föddes i staden Ajaccio och här hittar du ett stort Napoleonmuseum som du kanbesöka.

Mattraditioner Korsika är en underbar blandning av franska och italienska köket. Vad du bör ta med hem från en semester, är både en av öns viner eller olivolja. I övrigt är ost gjord på fårmjölk värt en smak. Honung produceras här också.

Sök, jämför, spar! solfaktor.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden - Flyg + Hotell

Bastia ★★★ 7n 5 284:-
L'Île-Rousse ★★★ 7n 6 370:-
Calvi ★★★ 7n 6 722:-
Ajaccio ★★★★ 7n 7 393:-
Santa Teresa Gallura ★★★★ 7n 10 196:-
Bonifacio ★★★★★ 7n 11 576:-

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Korsika
kalender DagDag NattNatt BadBad