Köpenhamn

I Köpenhamn råder en härlig stämning och här finns det mesta man kan önska sig av en storstad och lite till. Längs med Ströget är det alltid liv och rörelse, och man ser ofta gatuunderhållning som dansare, musiker och andra som vill uppträda.

I Köpenhamn råder en härlig stämning och här finns det mesta man kan önska sig av en storstad och lite till. Längs med Ströget är det alltid liv och rörelse, och man ser ofta gatuunderhållning som dansare, musiker och andra som vill uppträda. På Ströget och gatorna runt om finns mängder av tjusiga butiker, restauranger, caféer, små torg, barer och spännande småbutiker.

När man är i Köpenhamn kan Tivoli vara en rolig företeelse för både stora och små. Här händer det alltid något, vid juletid kan man besöka Tivolis berömda julmarknad.

En guidad sightseeingtur ombord på en kanalbåt är ett annat sätt att upptäcka Köpenhamn. Bland annat kan man se en av världens mest fotograferade damer, “Den lille havfrue”.

De mest kända muséerna är; Nationalmuseet, Statens museum för konst, men det finns många andra museer för den som är design-, konst- eller arkitektur intresserad.

Kastrup Airport ligger ca 13 km från Köpenhamns centrum, och det går både buss och tåg.

Sök, jämför, spar! solfaktor.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden

n
n
n
n
n
n
n
n
Klicka här för fler alternativ

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Köpenhamn
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan. 2°C -2°C 4°C
Feb. 3°C -2°C 3°C
Mars 6°C 0°C 3°C
Apr. 10°C 2°C 7°C
Maj 16°C 7°C 11°C
Juni 19°C 11°C 16°C
Juli 21°C 13°C 19°C
Aug. 21°C 13°C 19°C
Sep. 17°C 10°C 17°C
Okt. 12°C 6°C 14°C
Nov. 7°C 2°C 10°C
Dec. 4°C 0°C 6°C
Prognos för Köpenhamn