Kenya

Kenya ligger i öst-Afrika och är en av kontinentens största ekonomiska makter.

Kenyaner är gästvänliga och nyfikna.

Trots att landets utveckling går framåt är många regioner orörda och även om turismen blomstrar är det många avsidesliggande städer där lokala knappt har sett turister från väst förut.  Det, tillsammans med oslagbara safarimöjligheter, milslånga stränder och en fantastisk kultur, försvarar landets titel som ‘Afrikas juvel’.

Kenya är för de flesta en synonym för safari och i den förbindelsen nämns bl.a. vackra Masai Mara. Ett fantastiskt reservat med mängder av djur. Proffesionella safariarrangörer med lång erfarenhet gör Kenya till ett förstahandsval för många när de ska på sin första safari.

I tillägg till landets färgrika kultur har Kenya också spännande marknader, exotisk mat och bra shopping. Hantverk av trä, korgar, saronger och musik är spännande saker att köpa med hem.

Läs mer om safari i Masai Mara.

Sök, jämför, spar! solfaktor.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Kenya
kalender DagDag NattNatt BadBad