Kefalonia

Kefalonia är den största ön i det Joniska havet utanför Greklands västkust. Om man skulle beskriva Kefalonia i en mening skulle den kunna vara "Kefalonia är en rofylld och frodig ö med fantastiska stränder, små fiskebyar och goda viner". Här kan du t.ex. bada vid en av Greklands bästa och vackraste stränder - Myrtos Beach.

Du reser till Kefalonia för att njuta av den vackra naturen, den avslappnade atmosfären och för att äta gott – men här hittar du inget vilt nattliv eller jättestora resorthotell, och antal «must-sees» är relativt lätträknade.

På Kefalonia hittar du massor med fina stränder och de finaste ligger på den halvö som heter Lassi. Men det finns också fina stränder vid t.ex. Skala, Poros, Svoronata och Sami. För naturälskare kan det vara värt att nämna att Kefalonia har en typ av granar som endast växer här. I bergen lever vilda ponnys och precis vid kusten simmar sköldpaddor i det turkosa vattnet.

Huvudstaden på Kefalonia heter Argostoli och här kan du bland annat besöka det arkeologiska museet, och en dryg kvarts bilfärd härifrån ligger slottet Agios Georgios från 1500-talet. En perfekt utflykt när du behöver en paus från strandlivet. En annan utflykt är att åka till den underjordiska sjön Melissani, eller till kuststaden Fiskardo, som är lite av Kefalonias Cannes eller Portofino, för att äta något gott nere vid hamnen.

Om du gillade filmen «Kapten Corellis Mandolin» ska du åka till Sami. Delar av filmen spelades in här.

Vem passar detta resmål för?

Du ska åka till Kefalonia för att njuta av naturen, atmosfären, den goda maten och de fina stränderna. Tempot är inte så högt. Unga vuxna ska inte välja Kefalonia om man söker full fart på semester. Men både barnfamiljer, par och seniorer kan med fördel resa hit för att uppleva en av Greklands vackraste öar.

När ska man resa hit?

Från december och fram till april är det oftast inte mer än 15 grader, och det regnar närmare hälften av tiden. I maj och juni stiger temperaturen upp till 25 grader och sommaren är varm och torr med i princip inget regn. Vädret i september och oktober är någorlunda samma som i maj men med fördelen att vatten är uppvärmt - en bra tidpunkt att resa till Kefalonia.

Sök, jämför, spar! solfaktor.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Kefalonia
kalender DagDag NattNatt BadBad
januari 12°C 6°C
februari 13°C 6°C
mars 15°C 7°C
april 19°C 10°C
maj 23°C 13°C
juni 28°C 17°C
juli 31°C 19°C
augusti 31°C 20°C
september 27°C 17°C
oktober 23°C 14°C
november 18°C 11°C
december 14°C 8°C
Prognos för Kefalonia