Kalives

Byn Kalives ligger i vackra omgivningar vid Soudabuktens inlopp, ca 18 km från Chania och med en fantastisk utsikt över Akrotirihalvön.

Byn Kalives ligger i vackra omgivningar vid Soudabuktens inlopp

Ca 18 km från Chania och med en fantastisk utsikt över Akrotirihalvön.

Kalives har två vackra stränder, varav en har guldgul sand och blåflaggad, vilket betyder att det är en utmärkt strand. De är stora träden i bakgrunden ger bra skugga under heta dagar. Stranden längst västerut är den lugnaste då den ligger strax utanför byn. Stranden i Kalives är ett paradis för barn på grund av det grunda vattnet. Du kan också delta i olika vattensporter.

Kalives ligger i ett grönskande landskap och är ett tilltalande resmål för vandrare. Byn är charmig med traditionella hus och smala gator. På huvudgatan hittar du ett bra utbud av affärer, tavernor, barer och kaféer.

Du kan enkelt ta en buss eller göra utflykter på egen hand till olika sevärdheter i området. En plats som du inte ska missa, är den gamla Aptera som dateras tillbaka till den Minoiska eran. Den ligger på en platå cirka 150 meter över havet och har en fantastisk utsikt över Chania-distriktet i väster, Lefka Ori (Vita bergen) i söder och den turkiska fästningen, Itzendin öster.

Sök, jämför, spar! solfaktor.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden - Flyg + Hotell

Blue Lagoon Princess ★★★★★ 7n 6 699:-

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Kalives Poligiru
kalender DagDag NattNatt BadBad
januari 9°C 2°C
februari 11°C 2°C
mars 14°C 4°C
april 19°C 8°C
maj 24°C 12°C
juni 30°C 17°C
juli 32°C 19°C
augusti 31°C 19°C
september 27°C 15°C
oktober 21°C 11°C
november 15°C 7°C
december 11°C 3°C
Prognos för Kalives Poligiru