Italien

Italien har mycket att erbjuda, oavsett om du söker sol och bad, storstad, skidåkning, natur, arkitektur eller historia. Och glöm inte heller att Italien är känt för sin mat och sitt vin. Italien är dock ett stort land, till ytan ungefär två tredjedelar så stort som Sverige, så det gäller att ha en ide vilka regioner som passar för vilka typer av resor. 

Till skillnad från Spanien i väster och Kroatien och Grekland i öster är Italien inget stort charterresmål. Visserligen går det charterresor till exempelvis Sicilien och Sardinien under sommaren, men i övrigt är det relativt sparsamt med organiserade resor. Det finns paketresor till några av de populära städerna som Rom, Milano, Venedig, Florens och Pisa, men annars får du sätta ihop din resa själv med flyg och hotell samt eventuellt hyrbil, något du kan göra med hjälp av Sistaminuten.ses flygsök, hotellsök och hyrbilssök.

Bland storstäderna är huvudstaden Rom ett givet resmål där du enkelt fyller upp en weekend med besök på t.ex. Colosseum, Fontana di Trevi och Vatikanstaten. Venedig är också ett givet resmål med sina berömda kanaler, likaså Pisa med sitt lutande torn, världsarvsstaden Florens och modestaden Milano.

För sol och bad och en ordentlig semesterkänsla har Sicilien och Sardinien kraftigt vuxit i popularitet under senaste åren, Medelhavets största respektive andra största ö. Här blandas trevliga stränder med en genuin italiensk kultur och en vacker natur.

På Italiens fastland finns många spännande regioner att besöka. Söder om Neapel ligger vackra Amalfikusten med några av Italiens vackraste kuststräckor. Ta in på ett hotell i Sorrento eller Positano och glöm inte heller en tur till vackra Capri som ligger strax utanför.

Toscana i norra Italien räknas av många som en av Italiens vackraste regioner, känd för sin vackra natur samt inte minst för sina viner. Florens är huvudorten men man kan också flyga till närliggande Bologna.

Vem passar detta resmål för?

Italien erbjuder ett stort utbud av besöksmål, oavsett vad man söker på sin semester. Här finns allt från sol och bad till storstad och naturupplevelser. Här hyr man med fördel också en bil för att se sig omkring. Det är dock värt att komma ihåg att Italien inte är något utpräglat charterresmål dit man reser på traditionell chartersemester. Det är inte heller ett land där man checkar in på all-inclusivehotell en vecka till en billig penning.

När är det bäst att åka hit?

Med sitt Medelhavsklimat är turistsäsongen för sol och bad betydligt längre än på andra håll i Europa men precis som Sverige är Italien ett stort och avlångt land där vädret kan skilja en del mellan norra och södra Italien. Redan framåt mars-april kan man njuta av behagligt vårväder och i de södra delarna av Italien håller värmen i sig framåt oktober-november. Storstäderna kan besökas året runt och i t.ex. Rom ligger vintertemperaturen sällan under 8-9 grader .

Sök, jämför, spar! solfaktor.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden - Flyg + Hotell

Milan ★★★ 2n 1 328:-
Bergamo ★★ 2n 1 535:-
Venice ★★★★ 2n 1 817:-
Pisa ★★★ 3n 1 850:-
Turin ★★★★ 2n 1 894:-
Rome ★★★ 3n 1 952:-
Como ★★★★ 2n 1 997:-

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Italien
kalender DagDag NattNatt BadBad