Skiathos

Skiathos är en vacker ö och Skiathos Stad är en vacker huvudstad där de vitkalkade husen ligger tätt på rad längs stadens charmerande smågator. Ön är ett paradis för strandälskare och 65 av Greklands bästa stränder finner du på denna ö.

Skiathos ligger i Egeiska havet och tillhör ögruppen Sporaderna och räknas som pärlan bland de nordliga öarna precis utanför det östliga Grekland. Du kan välja att bo i en lugn och behaglig atmosfär eller i mer livliga omgivningar med ett hektiskt uteliv. Alla de stora stränderna på sydsidan av ön har vattensport-center och här finns också flera dykskolor. Dessutom finns det privata och avskilda stränder som endast går att nå med båt. Sydkusten har bra skydd mot kraftiga vindar och stora vågor och detta i kombination med att stränderna är långgrunda och barnvänliga innebär att denna del av Skiathos passar bra för barnfamiljer.

Skiathos Stad är en trevlig hamnstad med stor charm, många attraktioner och två hamnar. Mellan hamnarna ligger Bourtzi-halvön och lilla Achladies har ett fint landskap, frodiga olivlundar och härliga fruktträd. På den mysiga sandstranden finns det många trevliga tavernor.

Med hyrbil kan du enkelt ta dig runt på ön. Ruinerna efter den gamla staden Kastro, där folket på ön bodde fram till ca 1830, är verkligen värd ett besök. Andra bra tips är klostren Charalambos och Kounistra som är över 300 år gamla, Halaria-stranden med sin silvergrå rullsten, och de olika grottorna. Med så vackra omgivningar är det kanske inte så förvånande att många scener från den första Mamma Mia-filmen spelades in här.

Det grekiska köket är känt för sin goda mat och kulinariska smaker och på Skiathos kan du njuta av den lokala matkulturen. Hembakat bröd, feta, tzatziki, souvlaki, moussaka, grekisk sallad, oliver och iskall Mythos-öl. Utöver detta hittar du också det mesta av internationell matkultur.

Du kan resa till Skiathos med charter under sommarsäsongen men det går även att ta sig hit med reguljärflyg. Hotellen på denna ö bokas upp fort under högsäsongen då många greker från fastlandet kommer hit på semester.

Vem passar detta resmål för?

Skiathos passar för en romatisk semester men lika mycket för barnfamiljen. Det är också ett perfekt resmål för strandälskaren som kan välja mellan lugna och avslappnade omgivningar eller lite livligare områden med kaféer, barer och uteliv.

När är det bäst att resa hit?

Sommarsäsongen på Skiathos sträcker sig från maj till september med behagliga temperaturer i luften och i havet. Man kan också resa hit under hösten då det fortfarande är behagliga temperaturer framåt oktober.

Sök, jämför, spar! solfaktor.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden - Flyg + Hotell

Diamanta ★★★ 7n 3 199:-
Hotel Korali ★★★ 7n 5 945:-

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Skiathos
kalender DagDag NattNatt BadBad
januari 12°C 7°C
februari 13°C 8°C
mars 14°C 9°C
april 18°C 12°C
maj 22°C 15°C
juni 26°C 19°C
juli 28°C 22°C
augusti 27°C 21°C
september 25°C 19°C
oktober 20°C 15°C
november 17°C 12°C
december 14°C 9°C
Prognos för Skiathos