Peloponnes

Peloponnes är en halvö i södra Grekland och är uppkallad efter hjälten Pelops. Ön är full av historiska sevärdheter bland annat Olympia Stadion, Lövporten, Zeus-templet, Amfiteatrar mm.

Peloponnes är en halvö i södra Grekland och är uppkallad efter hjälten Pelops.

Ön är full av historiska sevärdheter bland annat Olympia Stadion, Lövporten, Zeus-templet, Amfiteatrar mm. Ön har också vackra höga berg och olivlundar och är en bra utgångspunkt för vandring och andra naturupplevelser.

Korintkanalen skiljer Peloponnes från fastlandet, men en bro från Korint-trädgården förbinder ön med fastlandet.
Peloponnes är som ett Grekland i miniatyr och är ett populärt turistmål.

Här får man lätt kontakt med lokalbefolkningen som är känd för sin gästfrihet.

På Peloponnes finns det fantastiska stränder av både klappersten och sand och ett klart azurblått vatten. Klimatet påminner om Kreta och sommaren sträcker sig långt in i oktober månad. Här finns det ett stort urval av tavernor och priserna är överkomliga. Det finns en del barer och diskotek, men generellt är nöjeslivet begränsat och man njuter av det lugna tempot och den avslappnade atmosfären.

Sök, jämför, spar! solfaktor.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden - Flyg + Hotell

Gytheion ★★★★ 5n 5 489:-

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Peloponnesos
kalender DagDag NattNatt BadBad