Förenade Arabemiraten

Förenade Arabemiraten ligger i Mellanöstern och gränsar till Oman och Saudiarabien. Landet har sju Emirater, Dubai, Abu Dhabi, Fujairah, Sharjah, Ajman, Ras al-Khaimah och Umm al-Qaiwain.

En exotisk blandning av lyx, shopping och storhetsvansinne

Förenade Arabemiraten ligger i Mellanöstern och gränsar till Oman och Saudiarabien. Landet har sju Emirater, Dubai, Abu Dhabi, Fujairah, Sharjah, Ajman, Ras al-Khaimah och Umm al-Qaiwain. Huvudstaden är Abu Dhabi och landets valuta är Dirham (ca 1,8 svenska kronor).

UAE är extremt beroende av olja och är idag världens 5:e största exportör av det svarta guldet. Abu Dhabi är centrum för oljeindustrin medan Dubai är mer inriktat på ekonomi och turism. En del av oljeintäkterna investeras i turistnäringen. Framför allt ser man det i Dubai men andra Emirater som Abu Dhabi har haft en liknande utveckling under senare år. Man kan kalla detta storhetsvansinne, men det är ingen tvekan om att dessa byggprojekt lockar många turister och stor arbetskraftinvandring från i huvudsak Indien.

Klimatet är huvudsakligen uppdelat i två perioder. Oktober till april är högsäsong och temperaturen ligger då under 30 grader. Det kan förekomma en del regn men bara under korta perioder. Maj till september erbjuder temperaturer en bra bit över 40 grader och mycket hög luftfuktighet.

Sök, jämför, spar! solfaktor.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden - Flyg + Hotell

Bur Dubai ★★★ 8n 4 820:-
Jumayrā ★★★ 5n 4 853:-
Dubai ★★★★ 4n 4 891:-
Deira ★★★ 4n 5 050:-
Ras al-Khaimah ★★★★ 7n 5 400:-
Downtown Dubai ★★★★★ 4n 5 568:-
Abu Dhabi ★★★★ 7n 5 928:-

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Förenade Arabemiraten
kalender DagDag NattNatt BadBad