Elounda

Elounda är ursprungligen en fiskeby som under de senaste åren blivit en destination av hög klass. Staden ligger i en lugn och vacker vik en mil norr om Agios Nikolaos längs Mirampelou Bay.

Elounda är ursprungligen en fiskeby som under de senaste åren blivit en destination av hög klass.

Staden ligger i en lugn och vacker vik en mil norr om Agios Nikolaos längs Mirampelou Bay.

Elounda består av fyra små byar som är utspridda på en bergssluttning med utsikt över havet i Mirampelou Bay. Flera författare gjort målande skildringar som beskriver havet som en “safir under azurblå himmel”, “rosa färgad sommareftermiddag” eller “i det silverfärgade månsken.” Detta är ett drömlandskap fast i vaket tillstånd.

Bara en kilometer öster om centrum ligger det historiska distriktet, Olus, som även har gett staden sitt namn. Området har från minoisk tid varit en favoritplats för många legendariska hjältar. Efter ett stort jordskred eller jordbävning 780 efter den kristna eran, sjönk hela området. De stora arkeologiska utgrävningarna i modern tid har gjort fynd som bland annat finns att hitta på Louvren och Museum of Agios Nikolaos på Kreta.

I området runt Elounda finns det arrangerade vandringar i bergen som ger dig en fantastisk möjlighet att studera landskapet ytterligare.

Bara fem kilometer längre norrut från centrum ligger byn Plaka. Från Plaka tar det 10 minuter med båt ut till ön Spinalonga. Ön som under perioden fråb 1903-1957 var den plats där spetälska från hela Grekland deporterades. Ön har en rik historia med sin fästning och försvar både för venetsianare och turkar under perioden mellan den 12: e och 18:e århundradet. Hela ön är nu restaurerat till ett vackert museum. Du kan åka på organiserade båtturer från både Elounda och Agios Nikolaos.

I den lilla staden Elounda finns det många typiska kretensiska små krogar. Här kan du njuta av en kopp grekiskt kaffe eller njuta av varma sommarkvällar med traditionell grekisk mat efter en aktiv dag på stranden med olika vattenaktiviteter. Det finns ett bra urval av stränder i och runt staden.

Det hektiska kvälls- och nattlivet hittar du söderut i Agios Nikolaos.

Sök, jämför, spar! solfaktor.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden

n
n
n
n
n
n
n
n
Klicka här för fler alternativ

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Elounda
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan. 15°C 9°C
Feb. 16°C 9°C
Mars 17°C 10°C
Apr. 20°C 12°C
Maj 24°C 15°C
Juni 27°C 19°C
Juli 29°C 22°C
Aug. 28°C 22°C
Sep. 26°C 19°C
Okt. 23°C 16°C
Nov. 20°C 13°C
Dec. 17°C 11°C
Prognos för Elounda