Danmark

Danmark är relativt litet men härligt och välkomnande. Landet består av totalt 405 öar. De största och mest besökta öarna är Själland, Lolland, Fyn, Bornholm och Jylland som egentligen är en halvö.

Danmark är relativt litet men härligt och välkomnande. Landet består av totalt 405 öar. De största och mest besökta öarna är Själland, Lolland, Fyn, Bornholm och Jylland som egentligen är en halvö. Danmarks näst största stad Århus ligger på Östjylland och omges av vacker natur och långa fina stränder. Århus har en lång och intressant historia ända från vikingatiden och inne i Århus stadskärna ligger gamla fantastiska byggnader bevarade.

På Själland ligger Danmarks huvudstad Köpenhamn med sitt enorma utbud. Här finns det shopping i världsklass, Tivoli, Zoo, museer och mycket mycket mer att upptäcka. I Danmark är det vanligt att man drar på “Kroferie”, där man bor på mindre privata hotell/pensionat.

Frommer’s (EN)

Wikipedia (SE)

Visit Denmark

(SE)Yahoo Weather (EN)

Sök, jämför, spar! solfaktor.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden - Flyg + Hotell

Copenhagen ★★ 2n 1 954:-

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Danmark
kalender DagDag NattNatt BadBad