Chania

Längs hela Chanias kust finns det många stora och små badorter. Om du vill bo inne i staden Chania är det trevliga hamnområdet en naturlig mötesplats. Här finner du många kaféer, restauranger och barer och i gamla stan finns många butiker och basarer som är öppna till sent på kvällen.

Chania är Kretas näst största stad och ligger på västkusten av ön. Samtidigt är det också en egen region på ön. Längs kusten i regionen finns det små och stora badorter, frodiga landskap och ett typisk medelhavsklimat med varma och torra somrar samt milda och fuktiga vintrar. Själva staden är spännande och full av historia. En promenad i gamla stan hjälper dig att insupa öns långa historia.

I hamnområdet finns det trevliga promenadstråk, trevliga restauranger och en härlig atmosfär. Bakom hamnen finns ett myller av trånga kullerstensgator. Här finner du trevliga tavernor, basarer och småbutiker. Fram till 1971 var Chania Kretas huvudstaden och det blev en modern stad som fortfarande växer. Här finns också charmerande och pittoreska områden. Chania har idag mycket av det en storstad ska ha som shoppinggator och restauranger. Det är enkelt att ta sig runt i området. Det finns många badplatser längs Chaniakusten och du kan enkelt resa med buss. Det är också möjligt att ta taxi, som är relativt billigt.

Det finns två internationella flygplatser på Kreta. Chania flygplats som ligger 12 km från staden och Heraklion flygplats som ligger 106 km från Chania. Båda är moderna med allehanda faciliteter men det är Heraklion som har mest trafik. Från flygplatsen i Chania tar du dig enkelt till centrum med buss eller taxi, men det kan löna sig att göra upp om priset på förhand.

Vem passar detta resmål för?

Om det är sol och bad som är det viktigaste på semestern är det inte i Chania man bor, då väljer man hellre en av badorterna längs Chaniakusten. De flesta turister reser in till Chania för lite stadsliv, för att utforska staden, äta god mat och njuta av utelivet. I Chania finns det mesta man söker.

När är det bäst att resa hit?

Man kan besöka Chania under hela året men det mest behagliga klimatet är vår och tidig sommar. I juli och augusti är det mycket varmt, det vimlar av turister, priserna är högre och det är svårt att hitta lediga hotell i området som är bra. September och oktober är också en bra tid att resa på.

Sök, jämför, spar! solfaktor.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden - Flyg + Hotell

Frida Apartments ★★★ 4n 3 890:-
Iro ★★ 7n 3 893:-
Halepa Hotel ★★★ 4n 4 205:-
Adonis Hotel ★★★ 7n 4 249:-
Kriti Hotel ★★★ 3n 4 303:-
Kiwi Lejligheder ★★★ 7n 4 695:-
Lejligheder Helios ★★★ 7n 4 845:-

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Chania stad
kalender DagDag NattNatt BadBad
januari 14°C 8°C 17°C
februari 14°C 8°C 16°C
mars 16°C 9°C 17°C
april 20°C 12°C 17°C
maj 25°C 15°C 20°C
juni 29°C 19°C 23°C
juli 31°C 21°C 26°C
augusti 30°C 21°C 27°C
september 28°C 19°C 26°C
oktober 24°C 16°C 24°C
november 19°C 12°C 21°C
december 16°C 10°C 19°C
Prognos för Chania stad