Borneo

Här i denna exotiska miljö är det lugnt och stilla, men om man söker äventyr, så är Borneo en bra utgångspunkt.

Exotisk regnskog och paradisstränder

På Borneos Nordvästra sida i provinsen Sabah finner man en vacker orörd natur, fantastiska stränder med vit sand och ett kristallklart vatten. I Sabah området finns en av världens största sammanhängande regnskog.
Det finns många olika aktiviteter att välja mellan på Borneo – Sabah, djungeltrekking, forsränning, dykning, snorkling, golf, och flera olika typer av vandringar. Många av utflykterna är mellan 1-4 dagar, och det finns flera bra lokala arrangörer.

Här på Borneo håller de flesta hotell mycket hög standard och erbjuder en fantastisk service, du behöver inte resa dig ur solstolen en enda gång om du inte själv vill.

Huvudstaden i provinsen Sabah är Kota Kinabalu, en liten storstad, med en lugn och behaglig stämning. Här kör inte bilarna lika fort och människorna går inte lika snabbt, och det är lätt att komma in i samma tempo.

Från Kota Kinabalu är det lätt att ta sig runt till andra delar av Borneo med inrikesflyget, och det går även flera dagliga turer till Kuala Lumpur.

Sök, jämför, spar! solfaktor.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Borneo
kalender DagDag NattNatt BadBad