Berlin

Berlin är en av Europas mest spännande städer och har hela 160 museer, flera operahus och ett stort utbud av restauranger. Berlin har efter murens fall år 1989 vuxit och blivit ett spännande besöksmål för en storstadsweekend.

Berlin räknas som en mycket grön stad och i både de östra och västra delarna av staden finns stora grönområden. De gamla paradgatorna och torgen har numera putsats upp. Mycket har gjorts för att sudda ut den tidigare gränsen mellan Västberlin och Östberlin, men man kan fortfarande märka uppdelningen. I den västliga delen av Berlin är det området runt affärsgatan Kurfürstendamm som dominerar, i öst ligger gamla centrum vid Alexanderplatz. Mellan dessa två formas Berlins nya centrum i Mitte och vid Potzdamer Platz. Det är lätt att ta sig runt i Berlin med buss, spårvagn och lokaltåg.

Berlin är en kulturstad med mängder med aktiviteter. Staden har flera operahus, nationalmuseer och även filmindustriens eget «Hollywood» ligger här. Flera gånger under året arrangeras festivaler och andra kulturevenemang. Nöjeslivet är rikt med flera olika stilar, från klassiska tyska bierstuben med ompa-ompa-musik till coola jazzkafeer och trendiga uteställen.

Det finns dagliga avgångar till Berlin från flera flygplatser i Skandinavien. I Berlin finns två stora flygplatser: Tegel (TXL), ca 8 km från centrum som kan nås med buss och taxi och Schönefeld (SXF), ca 19 km från centrum, som kan nås med buss, lokaltåg och taxi.

Vem passar detta resmål för?

Berlin har mycket att erbjuda för en storstadsweekend, oavsett om man söker museer, sportaktiviteter, kultur, shopping, nöjen eller gourmetupplevelser. Eftersom Berlin är en mycket stor stad och mycket ligger utspritt kan det vara en bra ide att anpassa hotellvalet efter vad man huvudsakligen vill se och göra och var i staden detta finns.

När är det bäst att resa hit?

Berlin kan besökas under hela året men väder och temperatur varierar en del beroende på vilken årstid det är. Det är trevligt att resa hit på våren när staden vaknar till liv och uteserveringarna startar upp för fullt. Under sommaren kan det vara ganska hektiskt och det kan vara värt att boka hotellet tidigt för att få bo centralt till vettigt pris. Hösten är också en trevlig tid för att resa till Berlin.

Sök, jämför, spar! solfaktor.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden - Flyg + Hotell

Kudamm 101 ★★★★ 2n 1 525:-
Novotel Berlin Mitte ★★★★ 2n 1 546:-
Grimms Potsdamer Platz ★★★ 2n 1 546:-
Hotel Amano ★★★ 2n 1 596:-
Hotel Gat Point Charlie Berlin ★★★ 2n 1 622:-
art´otel berlin kudamm, by Park Plaza ★★★★ 2n 1 651:-
Scandic Berlin Kürfurstendamm ★★★★ 2n 1 651:-

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Berlin
kalender DagDag NattNatt BadBad
januari 3°C -2°C
februari 4°C -2°C
mars 8°C 1°C
april 13°C 4°C
maj 19°C 9°C
juni 22°C 12°C
juli 24°C 14°C
augusti 24°C 14°C
september 19°C 11°C
oktober 13°C 6°C
november 7°C 2°C
december 4°C 0°C
Prognos för Berlin