Badgastein

Utan tvekan är Badgastein en av Österrikes populäraste skidorter och kanske den mest snösäkra.

Badgastein erbjuder bra skidåkning, mycket bra after ski och uteliv, och inte minst en mycket vacker by med vackra sekelskifteshus, vattenfall och gamla träbroar.

Åkningen passar både den avancerade och den mer oerfarne skidåkaren, och man har möjlighet att åka i fyra olika områden på samma liftkort. Den längsta pisten är på 13 km, och det finns över 50 liftar att välja bland. Själva byn ligger på 1100 möh och den högsta åkhöjden är på 2700 m.  Från början var Badgastein en bad- och kurort känd för sina varma thermalkällor, men än idag badar man i de varma källorna med 35 gradigt vatten, en härlig känsla när snön faller…

Ett välkänt och omtalat hotell i Badgastein och i hela Österrike är Hotel Salzburger Hof, här bor man högklassigt mitt i byn och bara 150 m från liften, Stubnerkogelliften.

Sök, jämför, spar! solfaktor.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden

n
n
n
n
n
n
n
n
Klicka här för fler alternativ

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Bad Gastein
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan. -9°C -14°C
Feb. -10°C -14°C
Mars -8°C -13°C
Apr. -6°C -10°C
Maj -1°C -5°C
Juni 2°C -3°C
Juli 5°C 0°C
Aug. 5°C 0°C
Sep. 2°C -2°C
Okt. -2°C -6°C
Nov. -6°C -10°C
Dec. -8°C -13°C
Prognos för Bad Gastein