Arguineguin

Arguineguin ligger sydväst på Gran Canaria, mellan Puerto Rico och Maspalomas, och med kort avstånd till flera populära semesterorter. I centrum finner du butiker och ett stort antal barer, kaféer, restauranger och marknader.

Fiskebyn

Arguineguin betyder mötesplats och det var precis det denna stad var för ursprungsbefolkningen på Gran Canaria. Staden har ett litet centrum med butiker, barer, kaféer och restauranger. Till skillnad mot andra turistorter på ön är Arguineguin en levande fiskeby där lokalbefolkningen lever sida med sida med turister.

Saker att göra i Arguineguin

Arguineguin är en av de lugnaste platserna på Gran Canaria och speciellt på sydkusten. Det betyder dock inte att det saknas saker att göra i staden. Varje tisdag är det marknad i staden och torsdagar är det en mindre marknad på Ancona-centret i staden.

Runt Arguineguin finns stora grönområdet med anlagda stigar och leder där du kan vandra i spännande landskap. Från hamnen i staden kan man ta en båttur till Puerto Mogan eller Puerto Rico.

På väg in till Arguineguin passerar du en kommunal idrottsanläggning och kulturhus. Här erbjuds många aktiviteter som inomhusbad med spa-avdelning, fysioterapiavdelning och kulturskola. Parken som ligger bakom anläggningen är också väl värd ett besök.

Sök, jämför, spar! solfaktor.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden

n
n
n
n
n
n
n
n
Klicka här för fler alternativ

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Arguineguin
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan. 21°C 15°C 21°C
Feb. 21°C 15°C 20°C
Mars 22°C 15°C 20°C
Apr. 22°C 16°C 20°C
Maj 23°C 17°C 21°C
Juni 25°C 19°C 22°C
Juli 26°C 20°C 22°C
Aug. 27°C 21°C 23°C
Sep. 27°C 21°C 24°C
Okt. 26°C 20°C 24°C
Nov. 24°C 18°C 23°C
Dec. 22°C 16°C 21°C
Prognos för Arguineguin