Amsterdam

Amsterdam är kanaler, broar, husbåtar, kafeer och cyklar, där nutiden möter dåtiden i en härlig kontrast. Det finns oräkneliga små och trånga gränder som mynnar ut i små torg mellan de många kanalerna.

Med alla kanaler, en unik arkitektur, världskända museer och historiska sevärdheter är Amsterdam bland de vackraste städerna i Europa. Staden är ett shoppingparadis med både köpcentrum och många smågator med butiker och marknader.

Rijksmuseum, van Gogh-museet och Stadelijk museum är välkända för många, men det finns mycket mer. Amsterdam har mer än femtio museer. Andra sevärdheter vi kan nämna är Rembrandt Huis, Anne Frank Huis och vid Damm ligger det kungliga slottet. Red Light District är också en stor turistattraktion och ligger i hjärtat av den äldsta delen av Amsterdam.

Ett besök på Bloemenmarkt (blomstermarknaden) i Amsterdam är ett måste när man besöker staden. Dessa flytande bodar har funnits på Singel-kanalen sedan 1862 och är den enda kvarvarande blomstermarknaden av sitt slag i Nederländerna. Andra trevliga sätt att upptäcka Amsterdam är genom att hoppa på en kanalkryssning där man får uppleva en unik arkitektur, historiska byggnader och de många vackra broarna.

Kaféerna delas upp i bruna och vita där de bruna är mer genuina mötesplatser och de vita mer moderna, men har samma utbud som de bruna. Amsterdam har ett stort utbud av restauranger från hela världen, allt från det lokala köket till matkulturer från hela världen. Genom Nederländernas långa historia har även Indonesien bidragit till matkulturen, i Amsterdam finns många utmärkta indonesiska restauranger.

Du kan flyga direkt till Amsterdam från flera städer i Skandinavien. Från flygplatsen Schiphol är det ca 14 km in till centrum och det är enkelt att ta sig in till de centrala delarna av staden med tåg eller taxi.

Vem passar detta resmål för?

I Amsterdam finns något för de flesta, oavsett om man söker museer, sport, kultur, shopping, nöjen eller kulinariska upplevelser. Denna stad passar bra oavsett om man reser med sin partner, vänner, familjen eller med företaget.

När är det bäst att resa hit?

Amsterdam kan besökas under hela året men väder och temperatur kan variera en del beroende på vilken årstid det är. Våren är en trevlig tid att besöka staden med blommande tulpaner, uteserveringar och små trevliga kaféer som öppnar upp längs kanalerna och gränderna. Sommaren är högsäsong och då kan det vara en bra ide att boka tidigt för att få hotell med bra läge.

Sök, jämför, spar! solfaktor.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden - Flyg + Hotell

Hotel Casa Amsterdam ★★★ 2n 1 845:-
Jaz Hotel Amsterdam ★★★ 2n 1 887:-
Xo Hotels Blue Square (ex Best Western Blue Square ★★★ 2n 2 048:-
Mercure Amsterdam City ★★★ 2n 2 090:-
NH City Centre Amsterdam ★★★★ 2n 2 393:-
Swissotel Amsterdam ★★★★ 2n 2 416:-
Die Port Van Cleve ★★★★ 2n 2 421:-

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Amsterdam
kalender DagDag NattNatt BadBad
januari 5°C 0°C 7°C
februari 6°C 0°C 7°C
mars 9°C 2°C 7°C
april 12°C 4°C 10°C
maj 17°C 8°C 13°C
juni 19°C 10°C 16°C
juli 21°C 12°C 17°C
augusti 22°C 12°C 19°C
september 18°C 10°C 19°C
oktober 14°C 7°C 16°C
november 9°C 4°C 14°C
december 6°C 2°C 10°C
Prognos för Amsterdam