Alicante

Alicante ligger på spanska Costa Blanca och erbjuder en trevlig kombination av sol, strand och storstadsliv. Denna charmerande stad har många trevliga restauranger, kaféer, barer och ett livligt uteliv.

Alicante är en välkänd stad som ligger i den södra delen av Valencia-regionen vid Medelhavet. Staden och området är mycket populärt, mycket tack vare sitt fantastiska läge och det milda klimatet med en genomsnittstemperatur på 18 grader under hela året.

Det är relativt enkelt att ta sig runt i Alicantes centrum och till flera av attraktionerna till fots, däremot blir det något mer besvärligt med barnvagn eller rullstol då det finns ganska många kullerstensgator och trappor. Alicante är en bra utgångspunkt för att hyra bil och resa runt på egen hand i regionen.

Det finns flera sevärdheter och vackra historiska byggnader som man bör uppleva, exempelvis Museo Municipal Casa de la Asegurada, ett museum i en fantastisk 1600-tals byggnad, borgen Santa Barbara, som byggdes av kartagerna 400 f.kr, samt rådhuset från 1800-talet. Det finns också många andra spännande sevärdheter som Canelobre-grottorna och Santa Fez-klostret utanför stadskärnan.

I Alicante hittar du shoppingmöjligheter i alla prisklasser, fina stränder och många trevliga restauranger. Här finns många möjligheter att pröva det spanska köket med sina många utsöka specialiteter. Det finns i övrigt ett stort utbud av restauranger med mat från alla världens hörn.

Från Alicantes flygplats är det ca 20 km till Alicante centrum. Du tar dig enkelt in till centrum med buss eller taxi.

Vem passar detta resmål för?

Alicante passar bäst för dig som vill kombinera storstad och strand på semestern. Barnfamiljer och andra som söker en mer traditionell sol och bad-semester bör välja en av badorterna i närheten och istället åka in till Alicante på en dagstur för lite storstadsliv.

När är det bäst att åka hit?

Alicante har ett stabilt klimat under hela året. Den bästa tiden att resa är april-juni och september-oktober, men det är också behagligt klimat i mars och november.

Sök, jämför, spar! solfaktor.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden - Flyg + Hotell

Hotel Albahia ★★★ 7n 2 333:-
Hotel Maya ★★★ 7n 2 588:-
Hotel SPA Sercotel Bonalba Alicante ★★★★ 7n 2 760:-
Hotel Almirante ★★★ 7n 2 778:-
Hotel La City Mercado ★★★ 7n 2 795:-
AC Hotel Alicante By Marriott ★★★★ 7n 3 053:-
Nh Rambla de Alicante ★★★★ 7n 3 062:-

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Alicante stad
kalender DagDag NattNatt BadBad
januari 17°C 6°C 15°C
februari 18°C 7°C 15°C
mars 19°C 8°C 15°C
april 21°C 10°C 17°C
maj 24°C 13°C 20°C
juni 27°C 17°C 23°C
juli 30°C 20°C 26°C
augusti 31°C 20°C 27°C
september 28°C 18°C 26°C
oktober 24°C 14°C 23°C
november 20°C 10°C 20°C
december 18°C 7°C 17°C
Prognos för Alicante stad