Algarve

Algarvekusten ligger där Portugal och Spanien möter varandra längst söderut. Vi är väster om Gibraltar så vattnet kan ofta vara lite kallare än i Medelhavet. Men i gengäld hittar du här vacker natur, ändlösa breda och finkorniga sandstränder, och de flesta är barnvänliga. Dramatiska och skarpa klippformationer förekommer också. Du får det goda portugisiska köket och de många spännande vinupplevelserna landet kan njuta på. Och en solsäsong som sträcker sig långt in på hösten.

De flesta som åker hit börjar med att flyga till Faro. En trevlig liten storstad med en vacker historisk stadskärna. Ett bra tips är att åka med på turistbåt ut till Vadehavsområdet strax utanför hamnen. Ett annat bra tips är att hyra bil för att kunna vara lite mer flexibel under semestern. Här är lite kortfattat om några av Algarvekustens mest kända semesterorter: Alvor ligger längst västerut en relativt lugn semesterort med vackra stränder. Praia da Rocha är en superläcker semesterort med imponerande stränder och klippor. Här finns också massor med barer och restauranger och i Praia da Rocha finns även en fin strandpromenad.

Lagos är en trevlig blandning av det nya och gamla Portugal. Fina stränder, trevlig marina och många läckra restauranger. Lagos var Portugals centrum för sjöfart på den tiden som landet var en stormakt och koloniserade många länder. Albuferira är kustens troligen mest ungdomliga destination. Här ligger bl.a. bargatan «The Strip» men också trevliga gator med vitkalkade hus. Vilamoura är en klassisk destination med fin marina där dyra yachter ligger sida vid sida. Här finns också några av kustens bästa golfbanor.

Algarve har massor med golfbanor och det finns ett stort utbud av vatten- och strandaktiviteter du kan deltaga i.

 

Vem passar detta resmål för?

Algarve är huvudsakligen en destination för vuxna, eller för familjer med halvvuxna barn. Här finns inte så många möjligheter för att bo på stora hotell med många faciliteter och även hotell med all-inclusive är det relativt dåligt med. Algarve har länge varit en destination för folk som vill spela golf, eller njuta av den varma och behagliga hösten.

När ska man resa hit?

Vintern från december till mars bjuder på uppåt 15 grader, ofta med en del hård vind och en del regn. Våren i april och maj kan ge uppåt 23-24 grader, och sommaren är naturligtvis varm men inte riktigt så varm som t.ex. Costa del Sol. Hösten bjuder på fint väder och även i november kan det vara uppåt 20 grader.

Sök, jämför, spar! solfaktor.se är en av Sveriges ledande sökmaskiner för billiga resor, både med kort tid till avresa och längre fram i tiden. Här får du de bästa erbjudandena från en lång rad charterbolag, flygbolag, hotell och biluthyrningsfirmor.

Erbjudanden

n
n
n
n
n
n
n
n
Klicka här för fler alternativ

Karta

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Algarve
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan. 16°C 8°C
Feb. 17°C 8°C
Mars 19°C 10°C
Apr. 20°C 11°C
Maj 22°C 14°C
Juni 26°C 17°C
Juli 28°C 18°C
Aug. 28°C 18°C
Sep. 26°C 17°C
Okt. 23°C 15°C
Nov. 19°C 11°C
Dec. 17°C 9°C