Resor till Skiathos

Skiathos ligger nära det grekiska fastlandet i den nordvästra delen av det Egeiska havet. Ön räknas som en av ögruppen Sporadernas vackraste öar och är ett paradis för dig som älskar bra stränder - det finns över 60 att välja mellan. Dessa stränder inkluderar till exempel stranden  Koukounaries som enligt reseguiden Lonely Planet är en av de vackraste i Grekland.

Utöver de många fina badstränderna är Skiathos också känt för att vara ögruppens mest kosmopolitiska ö. Detta stämmer i alla fall på sommaren när semesterfirare med aptit på avkopplande strandliv reser hit framför allt från Nordeuropa men även från resten av Grekland. På sommaren är öns 6 000 fasta invånare ett mindretal på ön. När du reser till Skiathos kan du emellertid även hitta lugna mer undangömda badvikar på lite avstånd från de mest turistiga semesterområdena.

Ön har även mindre stränder varav vissa bara kan nås med båt. De mest populära stränderna ligger på södra delen av Skiathos. Detta beror bland annat på att sydkusten är väl skyddad från vind och vågor, dessutom är de flesta stränderna här långgrunda. Många barnfamiljer väljer denna del av Skiathos. Det finns bra möjligheter att änga sig åt olika vattensporter vid de större stränderna på öns södra del och det finns även dykcenter vid flera av dem.

Skiathos stad är en trevlig hamnstad med stor charm, vita hus på stämningsfulla gator och två hamnområden. Mellan hamnarna ligger halvön Bourtzi. Söder om Skiathos stad hittar du den ytterst charmerande staden Achladies med sina utsträckta olivlundar och många citrusträd.

Nere vid vattnet kan du äta lunch på någon av de små tavernorna. Här erbjuds alla av det grekiska kökets härligheter med allt från hembakat bröd, fetaost, tzatziki, souvlaki, moussaka, färska sallader, oliver som allt kan sköljas ner med en iskall Mythos-öl, en flaska mineralvatten eller kanske ett glas retsina.

Utflykter

Genom att hyra bil eller moped kan du enkelt ta dig runt på ön, eller varför inte hyra en cykel så får du lite motion samtidigt.

Några tips till utflykter och upplevelser kan vara: Ruinerna efter den gamla staden Kastro som var huvudstad på ön fram till cirka 1830. Åk förbi de två klostren Charalambos och Kounistra som är över 300 år gamla. Ta ett dopp på Halaria-stranden med sina silvergråa rullstenar. Rent allmänt kan det sägas att Skiathos är en vacker och tillmöteskommande ö så det är inte konstigt att många scener från den första Mamma Mia-filmen spelades in här.

Du kan resa till Skiathos med charter under sommarsäsongen. Vintertid går det reguljärflyg hit med mellanlandning i Aten. Om du vill resa på egen hand så boka ditt hotell i god tid. Skiatos är populärt och de flesta hotellen blir snabbt mer eller mindre slutsålda från juni till augusti.

Vem passar Skiathos för?

Skiathos passar för en romantisk parsemester men lika mycket för barnfamiljer och seniorer. Du ska resa till Skiathos för att njuta av de fina stränderna och den vackra ön. Om målet med din semester är att festa på stan varje kväll bör du kanske välja ett annat resmål.

När är det bäst att resa till Skiathos?

Sommarsäsongen på Skiathos börjar ofta i maj och under juli och augusti kan det vara riktigt hett. September och oktober är också bra månader att resa hit, vädret är fortfarande fint och det är färre turister och lägre priser.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Skiatos

Populära hotell i Skiatos

Grekland, Thessalien, Skiathos stad
  • Närmaste flygplats: 3 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Parkering / Garage
Grekland, Thessalien, Skiathos stad
  • Närmaste flygplats: 4 km
  • Närmaste strand: ca. 300 m
  • Internet/Wi-Fi
Grekland, Thessalien, Skiathos stad
  • Närmaste flygplats: 4 km
  • Avstånd till centrum: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)