Sista-minuten och restplatser till Grekland

Grekland är ett av Medelhavets mest mångsidiga resmål. Här finns massor av härliga semesterdestinationer vid det turkosblåa havet oavsett om du väljer fastlandet eller en av öarna i det grekiska ö-havet. Destinationerna inkluderar allt från livliga semesterorter med något för alla i familjen till små autentiska och romantiska pärlor. Här kan du se den aktuella listan över sista-minuten erbjudanden till Grekland och boka din semester redan idag!

De idylliska stränderna är vad de flesta av oss framför allt förknippar Grekland med. Landet bjuder emellertid även på höga bergskedjor, dalgångar täckta av vinodlingar, stora olivplantager i söder och frodiga skogar i norr. Lika varierande är de historiska sevärdheterna med allt från Medeltida kyrkor och borgar till klassiska ruiner och tempel från antiken, alt detta och mycket därtill han du utforska på din restresa.

Karta över Grekland

Populära hotell i Grekland

Grekland, Rhodos, Rhodos stad
  • Närmaste flygplats: 14 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Kreta, Kapsalianá
  • Närmaste flygplats: 80 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Grekland, Mellersta Makedonien, Cap Sani
  • Närmaste flygplats: 73 km
  • Avstånd till havet: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Så bokar du din sista-minuten resa till Grekland

Grekland är en av de mest populära destinationerna bland Solfaktors gäster. Med sitt soliga klimat och otaliga, härliga badstränder har landet det som många av oss sätter högst upp på önskelistan för semestern. Utöver att lapa sol och bada i det kristallklara havet kan du emellertid även se fram mot läckra smakupplevelser och spännande sightseeing. Nästan oavsett vilken grekisk destination du väljer så har du alltid nära till spännande utflyktsmål.

Drömmer du om en upplevelserik semester under söderns sol så är Grekland alltid ett riktigt bra alternativ. Inte minst på grund av att du med det stora urvalet av destinationer med jämna mellanrum kan hitta billiga sista-minuten restresor till Grekland. Dessa resor hittar du lätt här på Solfaktor.

Du kan fritt välja mellan avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö, Luleå, Växjö och Köpenhamn. På några få sekunder får du en översikt över de billigaste flygbiljetterna och kan kombinera dem med ett av de hotell i Grekland som erbjuder restplatser. Bokar du en paketresa till någon av Greklands soliga semesterdestinationer hos Solfaktor så är den säkrad av resegaranti och säljs till nätets bästa pris.

De mest populära sista-minuten resmålen i Grekland

Det finns många grekiska resmål att välja bland – oavsett om du vill besöka fastlandet eller resa ut till en av öarna i den grekiska skärgården. Du kan använda din semester till att utforska antikens tempel, fördjupa dig i det lokala köket på trevliga tavernor eller bara njuta av lata dagar på stranden.

På fastlandet är framför allt halvön Peloponnesos populär bland semesterresenärerna. På halvön får du en fin kombination av sevärdheter och stränder. På de stora grekiska öarna så som Rhodos och Kreta finns det också massor att hitta på för hela familjen. På småöar som Symi, Karpathos eller Thassos kan du njuta av fridfulla omgivningar som inbjuder till ren avkoppling utan att det står särskilt mycket annat på programmet.

De flesta grekiska resmålen lockar naturligtvis många olika typer av semesterfirare. Santorini är till exempel populärt bland familjer som här kan njuta av kvalitetstid tillsammans på de många vackra stränderna. Ön är emellertid också känd som en av Greklands mest romantiska destinationer för par.

Resor till Grekland

Du kan hitta mycket mer inspiration till semesterupplevelser och destinationer i Grekland här på Solfaktor.

>> Hitta billiga resor till Grekland här
>> Läs också om våra billiga resor till Turkiet här