Resor till Rhodos stad

Rhodos stad är huvudstaden på den grekiska ön med samma namn och ligger på öns nordsida. Här hittar du en bra blandning av stadsliv med shoppinggator och barer, samtidigt som du kan njuta av sol och bad på stranden.

Rhodos stad har både historia, Medelhavskänsla och ett livligt nattliv. Rhodos gamla stadskärna hittar du inte långt från hamnen. Gamla stan omringas av en stadsmur och på insidan hittar du trånga gator med små butiker och torg med många restauranger. Inte långt bort från murarna hittar du mängder med restauranger, barer och diskotek. I stadens centrum hittar du bargatan dit festglada ungdomar från hela Skandinavien kommer varje sommar för att festa till tidigt på morgonen.

Det finns ett stort utbud av restauranger i Rhodos stad, allt från grekiska tavernor och italiensk pizza till pastarestauranger, sushibarer och fiskrestauranger.

Om du vill ha en paus från fest och historia kan du bege dig till toppen av ön och lite i utkanten av Rhodos stads centrum. Här hittar du flera hotell och stränder. På väster sida om udden hittar du Windy Beach med grus och sten. Här blåser det en hel del men söker du en mer vindstilla strand kan du lägga dig på Elli Beach, på högersidan om udden.

Under sommarhalvåret går det direktflyg till Rhodos från flera svenska flygplatser. Flygplatsen ligger ca 15 km sydväst om Rhodos stad och du tar dig enkelt till centrum med taxi eller buss.

Vem passar detta resmål för?

Rhodos stad passar för dig om som vill kombinera en upplevelsesemester med sol, bad och avkoppling. Du kan ligga på stranden på dagtid för att sedan uppleva stadslivet, utelivet och den rika historien under dygnets alla timmar.

När är det bäst att resa hit?

Den bästa tiden att resa till Rhodos stad är i perioden maj-oktober. I juli och augusti kan det vara väldigt varmt.

En billig semester i Rhodos stad med Solfaktor

Rhodos stad har allt; en romantisk, gammal stadsdel som har utsetts till världsarv av UNESCO och består av smala, kullerstensbelagda gator där du kan gå runt utan att behöva tänka på biltrafik; unika historiska byggnader, häribland medeltida fästningar och en av Europas mest spektakulära stadsmurar; en modern stadsdel med mängder av bra butiker, restauranger och barer; och stranden nära stan med med massor av vattensports-faciliteter.

Du kan resa till Rhodos dagligen eftersom vi alltid erbjuder valfria avresedagar och reslängd. Flyg från flygplatser som Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Du hittar aktuell information om alla flygavgångar i sökmotorn, och naturligtvis även priser på resorna till Rhodos stad och andra resmål i Grekland.

Sevärdheter

Den största sevärdheten i Rhodos stad är utan tvekan den gamla stadsdelen som är helt omsluten av enorma försvarsmurar från 14- och 1500-talet som byggdes av riddare av Johanniterorden. När du har passerat detta enorma försvarssystem av murar, broar och tunnlar så kommer du in i en unik medeltida värld, noggrant renoverad av italienarna under sin regeringsperiod vilket gör att det nästan känns som att gå runt i den värld som existerade när korsfararna reste från ön till Det Heliga Landet.

Men staden bär även spår av andra kulturer. När turkarna besatte Rhodos lät de bygga minareter, moskeer och hammans (arabiska bad) runt omkring i stan. De byggde även på träbalkonger med fönsterluckor på de medeltida husen som än idag vittnar om den tid då ön var under arabiskt herradöme. Du kan fortfarande se en del av dessa arabiska spår i den turkiska stadsdelen.

Ett besök på stadens museum med sin berömda staty från första århundradet före Kristus den så kallade Afrodite av Rhodos - kan även varmt rekommenderas.

Stränder

Rhodos stad erbjuder även bra förutsättningar för badälskare. Inom stadens gränser hittar du stranden Psaropoula som har ett lugnt och varmt vatten och mängder av strandfaciliteter, här kan du köpa förfriskningar med mera.

Är du däremot på jakt efter en strand med många vattensportsaktiviteter bör du snarare ta en sväng till stranden i Faliraki där det verkligen finns många vattensportsfaciliteter, häribland bananbåtar, windsurfing och dykning.

Händelser

Medeltidsfestivalen: En av Rhodos stads nyaste evenemang är medeltidsfestivalen som äger rum i juni och för den medeltida stadsdelen tillbaka till sina ursprungliga rötter. Festivalen bjuder bland annat på folk i medeltidskläder, historiska uppvisningar, parader och en riddarshow vid den gamla stadens vallgrav.

Rock-festival: Även Rhodos Rock-festival hålls under juni månad och har kommit till som en hyllning till några av världens mest kända rockband med uppträdande av olika coverbands. Festivalen äger rum i Rhodos vackra amfiteater.

Mat och dryck

Som nästan allt annat så är även den gastronomiska sidan olika om du befinner dig i den gamla eller den nya delen av stan.

Den gamla stadsdelen erbjuder en blandning av caféer, barer och familjevänliga matställen alla centrerade runt Cyperntorget. Det finns mängder av traditionella restauranger och tavernor i detta område som serverar ett stort urval av lokala rätter och drycker som tzatziki, mousaka eller souvlaki eller rent av en flaska kall retsina.

I den nya stadsdelen är restaurangerna och barerna generellt mer livliga och moderna och har ett större urval av internationella rätter och även ett bredare urval av alkoholhaltiga drycker.

Längs stranden hittar du mängder av trevliga caféer, snackbarer och tavernor som passar perfekt för en lunch eller något uppfriskande efter en förmiddag på stranden.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Rhodos stad

Populära hotell i Rhodos stad

Grekland, Rhodos, Rhodos stad
  • Närmaste flygplats: 18 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Rhodos, Rhodos stad
  • Närmaste flygplats: 18 km
  • Närmaste strand: ca. 75 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Rhodos, Rhodos stad
  • Närmaste flygplats: 18 km
  • Närmaste strand: ca. 650 m
  • Internet/Wi-Fi