Resor till Thassos stad

Limenas är ett annat namn för Thassos stad. I staden finns det två hamnar, en nyare och en äldre. I den nyare hamnen ligger stadens centrum och det är här de flesta tavernor, restauranger och butiker ligger.

Thassos är en grön lummig ö med en vacker natur, här finns bland annat olivlundar, pinjeskog och höga cypresser. Mitt på ön sträcker sig höga berg upp mot skyn.

Limenas är ett annat namn för Thassos stad

I staden finns det två hamnar, en nyare och en äldre. I den nyare hamnen ligger stadens centrum och det är här de flesta tavernor, restauranger och butiker ligger.
Vid den äldre hamnen breder sig gamla stan ut och här är det trevligt att bara strosa omkring och titta på omgivningarna. Från Thassos och Limenas ser man fastlandet, och det är lätt att ta sig dit med färja. Staden har två fina sandstränder.

Thassos är en grön lummig ö med en vacker natur, här finns bland annat olivlundar, pinjeskog och höga cypresser

Mitt på ön sträcker sig höga berg upp mot skyn. Längs med kusten ligger flera mysiga badvikar och långa fina sandstränder, många är långgrunda med gyllengul sand. På Thassos finns det även klippbad med kristallklart vatten, passar perfekt för den som vill snorkla.

Tar man sig runt på egen hand är det värt att besöka någon av de många mysiga bergsbyarna, sitta ner och avnjuta lugnet.

Det finns ingen flygplats på ön, så flygen landar på Kavala och sedan är det båttransfer.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Thassos stad