Resor till Petra

Petra är en underbar liten stad med en bra strand, härliga butiker och en lugn grekisk stämning. Stadens centrum består av trånga gator med typiska tavernor och i de branta omgivningarna ligger det olivlundar. Ovanför staden ligger det en kyrka som man når längs en lång trappa uthuggen direkt ur klippan. Från staden kan man dessutom göra båtturer bland annat till naturreservatet Kaninön.

Petra är en charmig liten badort med fin lång sandstrand.

Här kan man verkligen låta semesterdagarna passera i ett lugnt grekisk landsortstempo. Huvudvägen in till staden går utanför själva staden så centrum är bilfritt.

Den lilla staden ligger i ett bildskönt landskap med klippor, branta sluttningar och gröna olivlundar. Mitt i byn reser sig en klippa på vars topp det tronar en kyrka. Du tar dig upp till kyrkan längs en stig som på sina ställen har trappsteg uthuggna direkt ur klippan, det är totalt 114 trappsteg. Från toppen av klippan har du en fantastisk utsikt över staden och de omkringliggande områdena.

Nere i centrum hittar du trånga gator med ett fint urval av olika butiker, caféer och restauranger. Ner mot havet ligger stranden med många möjligheter till aktiviteter. Det finns även en strandpromenad längs vilken det också finns härliga restauranger och caféer.

Petra har många fina kulturerbjudanden med bland annat utställningar och musikupplevelser. I både juli och augusti har man i området flera religiösa festivaler med många aktiviteter. Från Petra kan du också följa med på båtturer till "Kaninön" som är en liten ö utsedd till naturreservat.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Petra