Resor till Samonas

Samonas är en liten landsort som ligger på ungefär 350 meters höjd över havet och cirka 25 kilometer från Chania på västra Kreta. Reser du hit så får du en fridfull utgångspunkt för din semester på lite behagligt avstånd från de populära badorterna nere längs kusten och med möjlighet att få uppleva stämningen i en traditionell by på Kreta. Man lever i och för sig inte längre uteslutande av lantbruk i Samonas eftersom det på grund av den lilla stadens vackra läge har inretts semesterbostäder i flera av de gamla villorna, men bykänslan finns kvar och är fortfarande mycket grekisk.

Denna stämning beror inte enbart på lokalbefolkningen och de rustika husen utan även på de omgivande olivlundarna vilka liksom byn har djupa historiska rötter. Nära byn står till exempel ett olivträd med en stam som vid foten mäter hela 5 meter i diameter. Utifrån trädets storlek bedömer man det att vara omkring 3 000 år gammalt! Det finns i området omkring Samonas även spår av en bosättning, Kilindra, från senminoisk tid.

Även om det i sakens natur inte finns nöjes- och nattliv i den fridfulla byn så behöver du inte få det långtråkigt om du reser till Samonas på Kreta. Du har nämligen här en bra utgångspunkt för att uppleva Kretas största sevärdheter och mest intressanta attraktioner. Först och främst är det som gjort för att göra en utflykt ner till Chania, som utöver flera historiska sevärdheter även erbjuder ett rikt butik- och restaurangliv. På samma sätt ligger Rethymnon inom räckhåll, där har du utöver en lång strand åtskilliga kulturskatter att utforska.

Du kan dessutom lätt få mycket av semestern att gå åt med att bara njuta av Samonas och dess närmaste omgivningar. Det natursköna landskapet inbjudet till exempel till vandrings- och cykelturer. Skulle du få lust att ta ett dopp i det azurblå Medelhavet så tar det dessutom bara omkring 20 minuter att köra ner till den närmsta stranden vid Kalives. Det är även här i Kalives som du har de närmsta inköpsmöjligheterna.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Samonas