Resor till Platanes

En gång i tiden var Platanes bara en stilla förstad till Rethymnon som ligger omkring 5 kilometer längre åt väster. Idag har Platanes förvandlats till ett populärt semesterområde, inte minst tack vare den flotta stranden som sträcker sig flera kilometer i båda riktningarna längs kusten. Det mesta av Platanes består därför idag av hotell samt långa rader av butiker och restauranger som i första hand vänder sig till semesterfirare.

Reser du till Platanes har du därför allt du kan önska dig på en avkopplande badsemester inom gångavstånd. Även om du bor på ett all-inclusive hotell är det lockande att utforska stadens tavernor och caféer. Skulle du få behov av att göra inköp under din semester så behöver du inte heller lämna Platanes för uppe längs huvudgatan ligger åtskilliga supermarkets där du kan hitta det mesta.

Bra utgångspunkt för utflykter

Vill du inte ligga på stranden hela semestern har du i Platanes en fin utgångspunkt för att utforska mer av Kreta. När du reser till Platanes är det till exempel närmast ett måste att besöka det närliggande Rethymnon. Denna stad är en av Kretas största städer men har ändå en charmig närmast landsortsliknande atmosfär. Detta märks inte minst nere vid den venetianska hamnen och i den charmerande gamla stadsdelen där de smala gatorna är fulla av mysiga restauranger.

Kustvägen mellan Rethymnon och Agia Pelagia går rakt igenom Platanes. Trafiken genom staden är i och för sig inte något plus men det medför bra bussförbindelser. Under högsäsong kan du var tjugonde minut ta en buss in till Rethymnon varifrån du sedan kan ta buss till nästan alla andra delar av Kreta.

Platanes är därför ett bra val om du vill kombinera en traditionell badsemester med spännande utflykter. Vill du ha lite extra motion kan du eventuellt gå längs strandpromenaden till eller från Rethymnon, en tur som tar cirka en timmes tid.

Hitta billiga resor till Platanes här

I sökmotorn här på Solfaktor.se kan du hitta billiga resor till Platanes som inkluderar både hotellvistelse, flygbiljetter och transfer från och till flygplatsen. Du bestämmer själv din avreseflygplats i sökmotorn - Stockholm, Göteborg, Malmö, Luleå, Växjö eller Köpenhamn. Dessutom får du genom att boka både flyg och hotell samtidigt en paketresa som ger dig extra trygghet i form av Resegaranti.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Platanes

Populära hotell i Platanes

Grekland, Kreta, Platanes
  • Närmaste flygplats: 72 km
  • Närmaste strand: ca. 300 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Kreta, Platanes
  • Närmaste flygplats: 72 km
  • Närmaste strand: ca. 150 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Kreta, Platanes
  • Närmaste flygplats: 72 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi