Resor till Makrigialos

På den östra sidan av Kreta ligger den lilla pittoreska byn Makrigialos. Här fann de resterna av olika bosättningar som går tillbaka till det 14:e århundradet f.Kr.

På den östra sidan av Kreta ligger den lilla pittoreska byn Makrigialos

Här fann de resterna av olika bosättningar som går tillbaka till det 14:e århundradet f.Kr. Idag finns det cirka ettusen invånare här som livnär sig på jordbruk, fiske och turism.

Trots att turismen har ökat de senaste åren, har invånarna i Makrigialos behållit den ursprungliga kretensiska arkitekturen i byn.

Att semestra i Makrigialos är härligt både för små och stora. Längs kusten hittar du långa sandstränder som anses vara de bästa i detta området. Du kan delta i många olika strand-och vattenaktiviteter och i den närbelägna byn Agios Stefanos, kan du besöka den offentliga observatoriet, Sasteria.
Vill du kombinera semester med kreativa aktiviteter, kan du till exempel anmäla dig till en kurs i akvarellmålning som hålls av professionella konstnärer. Många kretensiska hantverkare har sina verkstäder i stadens centrum, dessa är spännande att besöka.

Nere i hamnen ligger små fiskebåtar sida vid sida om små turistbåtar. Du kan välja mellan båtturer längs kusten eller ut till ön Koufonissi. På denna lilla ö producerades en lila färg av den mjuka delen av musslor under antiken. Denna färg var mycket populär och användes i utsmyckningen av romerska slott.

I bergen som ligger i bakkanten av byn, kan du promenera i det vackra landskapet. Här hittar du bland annat mycket natursköna raviner.

Makrigialos har flera mysiga tavernor, var och en med sina egna specialiteter. Längs med havet i hamnen, kan du njuta av en god kopp kaffe eller en förfriskning på ett av kaféerna. Byn har inget stort utbud av kvälls- eller nattliv. Det kan du hitta mer i Grekland Kreta  agiosnikolaos som ligger cirka 7 mil bort.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Makrigialos