Resor till Koutouloufari

Koutouloufari är en liten, trevlig landsort med cirka 600 invånare, som ligger ovanför det välutvecklade och moderna semesterstället Hersonissos på Kretas nordkust. Det är mindre än en kilometer från Koutouloufari ner till de populära stränderna där liggstolar och parasoll står uppradade sida vid sida i den mjuka sanden. Atmosfären uppe i Koutouloufari är mer avslappnad och grekisk genuin, än i städerna nere vid havet - men du har ändå liv och rörelse på kort avstånd.

Lugn lantlig idyll nära det mesta

Landsorten är därför, på många sätt och vis, ett idealt resmål för dig som önskar att resa till en av de mest populära semesterområdena på Kreta med många stränder, sevärdheter och aktivitetsmöjligheter inom kort räckvidd - men ändå vill bo i en lite lugnare, grekisk miljö.

Flera av de charmiga, rustika husen i Koutouloufari har med tiden gjorts om till hotell eller semesterlägenheter och nyare hotell har byggts med respekt för den gamla stilen. Likaså hittar du runt om i staden ett ganska bra urval restauranger och små tavernor, där du både hittar grekiska klassiker och mer internationella rätter på menyn. Efter en välsmakande middag kan du avsluta dagen på en av de få barerna. Önskar du ett mer aktivt nattliv, får du bege dig ner för backen, till Hersonissos. Det är dessutom endast en kort taxitur till grannstaden Malia i öst, där du kan utforska ett av de mest livliga nattliven på ön, med flera barer, diskotek och nattklubbar.

Även om det är ett nöje att befinna sig i stämningsfulla Koutouloufari, kommer du nog ckså ta dig ner till stränderna vid Hersonissos de flesta dagar. Här kan både barn och vuxna njuta av det klara havet, som bjuder in till både lugna simturer och mer aktiv vattensport. Nere i Hersonissos kan du dessuom hoppa på en buss och ta en tur till en av stränderna vid t.ex. Stalis eller Malia.

Reser du till Koutouloufari med barn, har du utöver bra badstränder rikligt med nöjen i närområdet för att underhålla dem på semestern. En resa till denna del av Kreta, är dock också en perfekt chans att besöka den gamla huvudstaden på Kreta, Heraklion, där ni också kan ta vägen förbi det arkeologiska museet och det minoiska palatset i Knossos - Kretas kanske största sevärdhet.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Koutouloufari

Populära hotell i Koutouloufari

Grekland, Det Egeiska havet, Kreta, Koutouloufari
8,5
Mycket bra
141 omdömen
  • Närmaste flygplats: 25 km
  • Närmaste strand: ca. 400 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Det Egeiska havet, Kreta, Koutouloufari
9,4
Fantastiskt
218 omdömen
  • Närmaste flygplats: 24 km
  • Närmaste strand: ca. 1.2 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Det Egeiska havet, Kreta, Koutouloufari
9,6
Fantastiskt
104 omdömen
  • Närmaste flygplats: 27 km
  • Närmaste strand: ca. 800 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)