Resor till Kato Stalos

Kato Stalos är en liten by som mer eller mindre är sammanväxt med Agia Marina. I Kato Stalos och det är en lugn atmosfär, och det finns en del tavernor och restauranger.

Kato Stalos är en liten by som mer eller mindre är sammanväxt med Agia Marina.

I Kato Stalos och det är en lugn atmosfär, och det finns en del tavernor och restauranger. Längs med kusten är det flera stränder. Till Chania är det ca 8 km, och man kan lätt ta sig in med buss eller taxi.

Kato Stalos ligger cirka 7 kilometer väster om Chania på Kretas nordöstra kust, som har en hel pärlrad av populära badorter. Den barnvänliga stranden vid Kato Stalos sträcker sig hela vägen ner till Agia Marina i väster. De två städerna har mer eller mindre växt ihop genom tiden, och tillsammans har de allt det som ska till för att du också familjen ska få en vällyckad semester.

Inbjudande badstrand

EU's Blå Fladd vajar över den inbjudande, gyllene sandstranden vid Kato Stalos. Flaggan tilldelas endast de badstränder som lever upp till en read kriterier för bland annat vattenkvalitet och toalettfaciliteter. Den härligt  mjuka sanden och det klara vattnet är också en främsta huvudattraktionen för de flesta som reser till Kato Stalos - här kan du enkelt spendera större delen av semestern med att endast slänga dig på en liggstol och njuta av ett uppfriskande dopp lite då och då. Om du vill att det ska hända lite mer på dina stranddagar, finns ett brett urval vattensportsaktiviteter, såsom kajak och trampbåtar att utöva.

Det finns ett bra urval restauranger och tavernor i Kato Stalos, antingen uppe längs huvudvägen eller nere vid stranden där du kan stifta bekantskap med det välsmakande, traditionella grekiska köket - och det till ganska rimliga priser. Tar du en tur upp till landsorten Stalos, som ligger ett par kilometer från kusten, belönas du med vackra utsikter och en känsla av grekiskt lantliv. Innan turen går ner igen, kan du slå dig ner på stadens lilla bar eller taverna.

Utflykter

Stranden Kato Stalos är nästan oemotståndlig, men dock inte det enda du kan spendera semestern på. En resa till Kato Stalos är också en chans för att utforska några av Kretas alla spännande städer och naturområden. Du kan ta taxi eller buss in till Chania, öns näst största stad, där du både hittar bra shopping, ett rikt restaurangliv och intressanta sevärdheter.

Till de lite längre dagsutflykterna kan framförallt en tur till den idylliska Elafonissi-stranden på öns sydvästra hörn, eller den spektakulära Samaria-klyftan i det vita bergen, rekommenderas.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Kato Stalos