Resor till Bali på Kreta

De flesta av oss förknippar nog namnet Bali med den populära indonesiska semesterön, men i detta fall behöver du inte resa till närmelsevis så långt. Semesterorten Bali ligger faktiskt på Kretas nordkust precis mitt mellan Rethymnon och Heraklion. Precis som så många andra grekiska Medelhavsöars populära semesterorter så var Bali ursprungligen bara ett sömnigt fiskeläge, men har tack vare sin handfull inbjudande stränder i bukten och de vackra bergen i inlandet utvecklats till ett populärt resmål.

Avkopplande badsemester på Kreta

Trots närheten till de två mycket större och livligare grannstäderna är Bali först och främst känt som ett resmål för par och familjer som söker idylliska och lugna omgivningar. Det är ju också framför allt nere på stranden som de flesta som reser till Bali på Kreta tillbringar den mesta tiden av sin semester. På alla stränderna kan du hyra solsängar och parasoller som under högsäsongen täcker stora delar av stränderna. Räcker de lokala stränderna inte till för dig kan du som regel göra båtturer till närliggande stränder eller till och med till Santorini och "piratön" Gramvousa.

Det finns restauranger och tavernor i närheten av alla stränder, även om utbudet är större vid huvudstranden Livadi och omkring den lilla hamnen. Du kan också köpa alla dina dagliga förnödenheter i stadens mini-markets, och skulle du riktigt vilja shoppa loss så är det lätt att ta bussen uppe vid huvudvägen till Rethymnon eller Heraklion. Där finns det utöver shopping och sevärdheter naturligtvis även många bra restauranger att välja bland och ett livligt nattliv. Det finns några få diskotek i Bali, men staden är mer ett resmål för dig som hellre vill avsluta dagen i en behaglig stol med en sval drink i handen medan du njuter av utsikten mot båtarna i hamnen eller havet.

Kan du slita dig från buktens härliga stränder kan det även rekommenderas att använda Bali som utgångspunkt för utflykter. Det finns som regel möjlighet att åka på guidade turer, men om du vill utforska ön i ditt eget tempo är det en fördel att ha hyrbil. Hyr du en bil kan du med fördel besöka en av Kretas mest kända sevärdheter, det minoiska palatset i Knossos, som ligger en knapp timmes körning från Bali.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Bali på Kreta

Populära hotell i Bali på Kreta

Grekland, Kreta, Bali på Kreta
  • Närmaste flygplats: 53 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Kreta, Bali på Kreta
  • Närmaste flygplats: 53 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Grekland, Kreta, Bali på Kreta
  • Närmaste flygplats: 53 km
  • Närmaste strand: ca. 5 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)