Resor till Archavi

Archavi är en trevlig grekisk by på Korfus norra kust. Detta är ett härligt fridfullt resmål för par- eller familjesemester med sitt soliga klimat och flotta långgrunda stränder. Staden ligger vackert ut mot havet med bergen som bakgrund och här ligger både små och stora semesterhotell sida vid sida med mysiga tavernor som serverar välsmakande grekiska rätter.

I motsats till grannstäderna så är Archavi inte enbart en semesterort utan även huvudort för nordkusten. Lokalbefolkningen från ett stort upptagningsområde kommer därför regelbundet hit för att använda sig av stadens bank, post, apotek med mera. Uppe längs den breda huvudgatan hittar du utöver alla matställen och barer därför även rikligt med inköpsmöjligheter i form av supermarkets och butiker. Det är emellertid något helt annat som har första prioritet för de flesta utländska turisterna som reser till Archavi – de underbara badstränderna.

Aktiviteter för hela familjen

Området är känt för sina kilometerlånga stränder som är som gjorda för en perfekt badsemester. I den ena änden av stranden vid Archavi ligger det ett vattenaktivitetscenter. Här kan du även hyra båt om du vill ut och fiska eller bara ta en båttur för att njuta av omgivningarna från sjösidan.

Med andra ord får du alla de viktigaste ingredienserna för en avkopplande badsemester vid Medelhavet på en billig resa till Archavi. Här kan du lätt få hela semestern att gå vid det azurblåa havet. Det erbjuds emellertid även rikliga möjligheter att krydda resan med andra upplevelser om du så önskar.

Vill du vara aktiv (utan att bli våt) kan du naturligtvis bara gå en tur längs stranden men bakom Archavi hittar du två välanlagda vandringsleder. Dessa leder som tar dig in bland stora olivlundar i riktning mot bergen är även förbundna med ett större nät av väl utmärkta stigar och leder över hela ön och som heter Korfu Trail. Detta är ett fantastiskt sätt att uppleva såväl områdets natur som de mer ursprungliga och genuina bergsbyarna. Längs vägen skäms du bort av storslagna utsikter över Korfus kust. Vill du inte vandra kan du i stället hyra cykel och håller du dig nere längs kusten kan du cykla ganska långt utan att stöta på några egentliga backar.

Utforska Korfu på spännande utflykter

Från Archavi kan du dessutom lätt leta dig fram till historiska sevärdheter. Precis i närheten ligger till exempel ett romerskt bad och ett doriskt tempel. På samma kuststräcka ligger dessutom flera andra små byar som numera är populära utflykts- och resmål tack vare deras läge vid den flotta stranden. I västlig riktning inkluderar det den tidigare fiskebyn Roda där det idag ligger en stor resort men även en äldre stadsdel med en liten hamn.

Även om Korfu inte är någon stor ö så kan du naturligtvis bara utforska ett mindre område runt staden till fots eller på cykel. Många som reser till Archavi väljer därför att även hyra bil. Det finns åtskilliga biluthyrningsfirmor i staden och även om du bara hyr bil i några dagar så är det en fin möjlighet till att se mer av ön i ditt eget tempo. Det går emellertid även bussar exempelvis till Korfu stad – ett givet utflyktsmål om du vill ha lite omväxling från strandlivet.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Archavi

Populära hotell i Archavi

Grekland, Korfu, Archavi
5,7
Dålig
97 omdömen
  • Närmaste flygplats: 37 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Korfu, Archavi
  • Närmaste flygplats: 41 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Grekland, Korfu, Archavi
7,9
Bra
284 omdömen
  • Närmaste flygplats: 37 km
  • Närmaste strand: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)