Hôtel Richelieu

Officiell kategori

Solfaktors kategori

8,9
Mycket bra
3403 omdömen

Hotel Richelieu ligger i hjärtat av den charmiga staden Menton på Franska Rivieran, endast en kort promenad från stranden. Här välkomnas du till ett mindre hotell med endast 29 rum, där du välkomnas av en gästvänlig personal. Rummen har utsikt över bergen eller staden och runt hörnet från hotellet hittar du flera restauranger, butiker och barer. 

Menton ligger i en vacker byggnad från 1800-talet i hjärtat av Menton. Här välkomnas du till ett mindre hotell, där gammalt och nytt kombineras i inredningen och skapar gott om charm och atmosfär. Hotellet ligger centralt, endast en kort promenad från flera restauranger och barer där du kan slå dig ner på uteserveringar och smaka på lokala rätter. Du kan också shoppa i de små butikerna som kantar stadens gator och torg, eller varför inte promenera till tågstationen, varifrån du kan hoppa på ett tåg till Italien, vars gräns endast ligger 4 kilometer bort.

När du bor på Hotel Richelieu befinner du dig dessutom endast cirka 2 minuter från stranden och du kan se fram emot långa, sköna dagar under den värmande solen. Slå dig ner på en handduk och njut av en lugn stund, kanske med ett uppfriskande dopp i Medelhavet när andan faller på. När du återvänder till hotellet på eftermiddagen kan du slå dig ner i den gemensamma loungen. Varje morgon är du också välkommen att starta dagen med en kontinental frukost i hotellets trevliga frukostmatsal. 

Därför ska du välja Hôtel Richelieu

 • Närmaste flygplats: 39 km
 • Närmaste strand: ca. 270 m
 • Internet/Wi-Fi
 • Parkering / Garage

Bra att veta

Du kan boka transport t/r mellan flygplatsen och hotellet när du beställer din resa. Wi-Fi är gratis och finns tillgängligt i alla utrymmen (med reservation för ändringar).  Frukostbuffé är tillgänglig alla dagar, eventuellt mot en kostnad (med reservation för ändringar). Eventuell turistskatt betalas på plats.

Karta och avstånd

 • Närmaste strand: ca. 270 m
 • Avstånd till centrum: ca. 0 m
 • Cabanon de Le Corbusier: ca. 4.7 km
 • Metropolen Nice, som alltid är värd ett besök (om och om igen): ca. 29 km
 • Biot: ca. 57 km
 • Nice International Flygplats: ca. 39 km (40m)
 • Marseille Provence Flygplats: ca. 230 km (2h 30m)

Hotel Richelieu erbjuder 29 rum i olika storlekar och kategorier. Alla rum är individuellt inredda i en enkelt stil som blandar gammalt och nytt. Rummen har utsikt till staden eller bergen. Alla rum har moderna faciliteter såsom TV, gratis Wi-Fi och luftkonditionering. I de privata badrummen finns dusch och/eller badkar, hårfön och gratis toalettartiklar.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Hôtel Richelieu. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

 • Möjlighet till luftkonditionering
 • Internet/Wi-Fi
 • Möjlighet för balkong/terrass
 • Parkering/garage (ev. mot avgift)
 • Strand mindre än 1 1/2 km bort

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Rue Partouneaux, 26
6500 Menton

Koordinater

Latitude: 43.7748
Longitude: 7.4995

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer