Grand Hotel des Ambassadeurs

Solfaktors kategori

8,6
Mycket bra
34 omdömen

Grand Hotel des Ambassadeurs ligger centralt i Menton, nära både butiker och restauranger, samt en kort promenad från stranden. När bor på detta hotell kan du roa dig med besök på stadens kasino, åka på utflykt till andra städer längs rivieran och uppleva den vackra naturen i stadens omnejd. Se fram emot ett trevligt besök i en riktig pärla på den Franska Rivieran. 

Grand Hotel des Ambassadeurs invigdes redan 1865 och vissa detaljer i inredningen påminner om hotellets långa historia. Hotellet ligger på en bra plats mitt i Mentons centrum, varifrån du kan promenera till stadens alla butiker, restauranger och sevärdheter. Det är dessutom inte längre än några minuter till stranden där du kan slå dig ner på en handduk och njuta av värmen från solen och svalkande dopp i Medelhavet. Vill du se dig omkring under din resa, kan du besöka närliggande städer med tåg. Ja du kan faktiskt ta dig hela vägen till Italien, vars gräns endast ligger några kilometer bort. 

På Grand Hotel des Ambassadeurs välkomnas du till ett klassiskt hotell med historisk atmosfär och andra. Rummen är inredda på ett personligt vis med historiska detaljer blandat med en del moderna faciliteter. Varje rum har noggrant utvald konst och möbler som får dig att resa tillbaka i tiden. På morgonen välkomnas du att slå dig ner på verandan där du serveras en fransk frukost bestående av varma croissanter, bröd, smör, sylt och drycker. Hotellet har också en restaurang, Le Louvre, där man ofta ställer till med temabanketter och gärna kan organisera en fest, middag eller evenemang efter dina önskemål.

Därför ska du välja Grand Hotel des Ambassadeurs

 • Närmaste flygplats: 39 km
 • Närmaste strand: ca. 350 m
 • Internet/Wi-Fi
 • Parkering / Garage

Bra att veta

Du kan boka transport t/r mellan flygplatsen och hotellet när du beställer din resa. Wi-Fi är gratis och finns tillgängligt i alla utrymmen (med reservation för ändringar). Receptionen är öppen varje dag från kl 15:00-00:30. Vänligen meddela hotellet din beräknade ankomsttid, sen ankomst är på förfrågan. Frukostbuffé är tillgänglig alla dagar 07:00–10:00, eventuellt mot en kostnad (med reservation för ändringar). Eventuell turistskatt betalas på plats.

Karta och avstånd

 • Närmaste strand: ca. 350 m
 • Avstånd till centrum: ca. 350 m
 • Cabanon de Le Corbusier: ca. 4.6 km
 • Metropolen Nice, som alltid är värd ett besök (om och om igen): ca. 29 km
 • Biot: ca. 57 km
 • Nice International Flygplats: ca. 39 km (40m)
 • Marseille Provence Flygplats: ca. 230 km (2h 30m)

Grand Hotel des Ambassadeurs erbjuder 30 rum och sviter i olika storlekar och kategorier. Alla rum är individuellt inredda i en stil som blandar historia med moderna inslag och olika färger och material. Alla rum har moderna faciliteter såsom TV, gratis Wi-Fi och mörkläggningsgardiner. I de privata badrummen finns dusch och/eller badkar, hårfön och gratis toalettartiklar.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Grand Hotel des Ambassadeurs. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

 • Möjlighet till luftkonditionering
 • Internet/Wi-Fi
 • Parkering/garage (ev. mot avgift)
 • Strand mindre än 1 1/2 km bort
 • Hotellbar

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

3 RUE PARTOUNEAUX,
06500 Menton

Koordinater

Latitude: 43.7752
Longitude: 7.4976

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Solfaktor kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer