Resor till Juan les Pins

Juan-les-pins är en mysig liten stad på Franska Rivieran. Här finns det gott om cocktailbarer och nattklubbar för en glad kväll på stan, massor av bra restauranger, en trevlig gammal stadsdel och en fin liten lustbåtshamn. Dessutom kan se fram emot ett avslappnat strandliv.

Från centrum av Juan-les -pins och nästan ända bort till Golf-Juan i väster sträcker sig en officiell strand med fin sand där du verkligen kan njuta av det azurblåa Medelhavet. Lägg där till flera mindre stränder om du förflyttar dig i motsatt riktning och längre ut mot spetsen av halvön Cap d'Antibes. Här är det framför allt bra att snorkla.

Juan-les-pins har vuxit samman med Antibes som ligger på motsatta sidan av den lilla halvön. Även om städerna har bevarat sina respektive särdrag så omtalas de ofta som ett ställe, Antibes - Juan les Pins. Sammantaget finns här allt du kan önska dig på en semester vid Medelhavet.

Juan-les-pins har traditionellt sett varit känt som ett av Rivierans mest mondäna semesterställen och du kan fortfarande se många praktfulla villor längs kullarna. Det finns även en del trendiga butiker och exklusiva märkesvarubutiker här men shoppingmöjligheterna är faktiskt ganska mångsidiga så att du både kan täcka dina dagliga inköp i supermarkets och eventuellt hitta en unik souvenir. Man arrangerar även ofta spännande lokala marknader med allt från lokala matvaror till konsthantverk.

Utflykter

På ett resmål med mer än 300 soldagar om året är det naturligtvis frestande att bara tillbringa semestern med att slappa i strandkanten. Det finns emellertid även mycket annat att göra på en resa till Juan-les-pins. Staden har även ett utmärkt läge om du vill besöka någon av Rivierans mest kända, större städer som Nice och Cannes. Det kan dessutom varmt rekommenderas att göra en del turer in i landet till charmiga småstäder som Mougins och St. Paul de Vence.

Från flygplatsen i Nice är det bara cirka 20 kilometer till Juan-les-pins. Eftersom denna flygplats är en av Frankrikes viktigaste så har du goda möjligheter att hitta en billig resa med flyg till Juan-les-pins här hos Solfaktor.

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i Juan-les-Pins

Populära hotell i Juan-les-Pins

Frankrike, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Juan-les-Pins
  • Närmaste flygplats: 21 km
  • Närmaste strand: ca. 250 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Frankrike, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Juan-les-Pins
  • Närmaste flygplats: 21 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
Frankrike, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Juan-les-Pins
  • Närmaste flygplats: 21 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi