Resor till Cannes

Cannes är en liten, exklusiv stad på den franska rivieran som trots den årliga filmfestivalen lyckats bibehålla sin charm. Den berömda filmfestivalen i Cannes drar många världsstjärnor varje år och det är på strandpromenaden "La Croisette" man flanerar.

Cannes är en liten, exklusiv stad på den franska rivieran som trots den årliga filmfestivalen lyckats bibehålla sin charm.

Den berömda filmfestivalen i Cannes drar många världsstjärnor varje år och det är på strandpromenaden “La Croisette” man flanerar. Här ligger de fantastiska stränderna mitt i stan och många av hotellen har sina tjusiga restauranger här intill strandpromenaden. Mat och dryck är en viktig ingrediens i Frankrike, och många restauranger i Cannes har en plats i Guide Michelin. I gamla stan finns det många vackra byggnader, och här är det lite lugnare tempo. Det är bra kommunikationer i området och det är lätt att ta sig till de närliggande orterna med buss eller tåg.

Cannes ligger ca 30 km från flygplatsen i Nice.

Fashionabelt semesterparadis med något för alla

Cannes är med rätta känd som en fashinabel stad med flera lyxhotell och massor av boutiquer, där du kan shoppa de nyaste och dyraste märkesvarorna. Likaså är det nog få städer som kan skryta med att ha lika stor koncentration av exklusiva restauranger och barer. Dock är det inte endast internationella berömdheter och jetsettet som reser till Cannes - staden har också massor att erbjuda oss som reser med en mer normal semesterbudget.

En promenad i den gamla stadsdelen, Le Suquet, på dess snäva, kullerstensgator och betagande utsikter, är till exempel också en upplevelse i sig själv. Även här hittar du idylliska caféer och restauranger, där du kan slå dig ner för att vila benen med en förfriskning från det traditionella Medelhavsköket, medan du njuter av den vackra blicken över de stora yachterna i marinan. Är det kulinariska upplevelser du söker, bör du också ta vägen förbi marknaden Marché Forville där du kan gå på upptäcktsfärd i det som bäst kan beskrivas som ett överflöd av färska råvaror och läckra, lokala delikatesser.

Även om det därför inte bara är utdelningen av De Gyllene Palmerna vid filmfestivalen i maj, som gör Cannes till en av rivierans mest berömda resmål, råder det dock en helt unik stämning i stden i samband med festivalen som varje filmnörd bör uppleva minst en gång i livet. Om du inte har tur och får biljetter till någon av filmvisningarna, kan du se fram emot att glimta filmstjärnor på trappan till Palais des Festivals i slutet av den charmiga strandpromenden Boulevard de la Croisette.

Utforska den franska Rivieran

Cannes är inte den enda staden som är värd att uppleva på en resa till den franska Rivieran (Côte d'Azur). Bor du här, kan vi också varmt rekommendera att du utnyttjar möjligheten att åka på dagsutflykt till t.ex. Nice, Monaco, Saint'Tropez eller Aix-en-Provence, som alla ligger inom rimligt avstånd. Här väntar likaså frestande sandstränder och hyggliga promenader med massor av sydländsk stämning, samt inte minst rik möjlighet för att krydda semestern med enastående smakupplevelser i världsklass och shopping i spännande butiker.

Sist, men inte minst, är en resa tillC annes en möjlighet att upptäcka mindre kända pärlor på Den Franska Rivieran, och i dess inland. Mellan Nice och Monaco ligger t.ex. landsorten Èze med ett spektakulärt läge vid kanten av branta klippor 350 meter över havet. Om du älskar sotslagna naturupplevelser, bör du också avsätta en dag till att besöka Gorges du Loup. Klyftan som sträcker sig från Greolieres ner till Pont-du-Loup, kan utforskas på vandringar med möjlighet för att svalka sig i vattenfall under vägen.

 

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i Cannes

Populära hotell i Cannes

Frankrike, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Cannes
8,9
Mycket bra
666 omdömen
  • Närmaste flygplats: 33 km
  • Närmaste strand: ca. 1.6 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Frankrike, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Cannes
9,3
Fantastiskt
929 omdömen
  • Närmaste flygplats: 27 km
  • Närmaste strand: ca. 1.6 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Frankrike, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Cannes
8,3
Mycket bra
693 omdömen
  • Närmaste flygplats: 25 km
  • Närmaste strand: ca. 900 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)