Resor till Paris

Paris är inte bara Frankrikes huvudstad utan även huvudstad för så mycket annat. Oavsett om du gillar kultur eller historia, musik eller museer, mode eller shopping har Paris rejält mycket att erbjuda. Lägg till barer, kaféer och restauranger i världsklass och du fyller enkelt upp några dagar i staden. 

Paris har en lång historia och man räknar med att det bott folk på platsen i över 4000 år. Idag bor det drygt två miljoner invånare i Paris men lägger man till förorter och förstäder, det som brukar kallas Ile de France, Frankrikes ö, kommer man upp i nästan tolv miljoner invånare. Centrala Paris är uppdelat i 20 arrondissement, stadsdelar, numrerade från 1 till 20. Första arrondissementet ligger vid Louvren och operan och därefter ligger stadsdelarna på rad i formen av en snäcka. Att ha koll på i vilket arrondissement en plats ligger kan vara väldigt användbart när man ska orientera sig. Det ser man inte minst på postnumret, Arrondissement 1 har postnummer 75001.

Många av Paris sevärdheter behöver ingen närmare presentation. Eiffeltornet, Triumfbågen, Champs-Elysées, Montmartre, Notre Dame och Louvren, för att nämna några. Men Paris erbjuder betydligt mer och i synnerhet om man gör sitt andra eller tredje besök och vill komma bort från turistområdena. Kolla gärna upp de senaste utställningarna och museerna och glöm inte alla utflyktsmöjligheter. Välkända regioner som Bretagne och Champagne kan enkelt nås med tåg eller med organiserad bussutflykt. Och vill du ha bra mat och god atmosfär till ett vettigt pris, åk ut till något bostadsområde och testa en kvarterskrog. Många erbjuder «formules à prix fixe», dagens meny till fast pris, med antingen två eller tre rätter till vettiga priser.

Att ta sig runt gör man enklast med tunnelbanan, metron. Tunnelbanenätet täcker i stort hela centrala Paris och det är enkelt att navigera. Det finns även ett stort pendeltågsnät, RER, samt ett bussystem.

Till Paris kan du boka en paketresa men du kan också enkelt sätta ihop resan själv med flyg och hotell.

Vem passar detta resmål för?

Med tanke på sin storlek och sitt stora utbud av sevärdheter, aktiviteter och nöjen erbjuder Paris något för alla. Det kan dock vara bra att komma ihåg att de välkända attraktionerna ligger utspridda och att det därför kan vara vettigt att välja hotell beroende på vad man huvudsakligen vill göra för att reducera antal tunnelbaneresor, i synnerhet om man reser med barn.

När är det bäst att åka hit?

Många tycker att Paris är både charmigt och romantiskt på våren när träden börjar slå ut men staden kan givetvis besökas under hela året. Vintrarna är kyliga men bjuder sällan på någon snö att tala om medan det kan bli ordentligt varmt under högsommaren. Våren kommer tidigare till Paris än till Sverige och hösten varar längre, vilket gör dessa årstider till de kanske trevligaste för ett besök.

Semester i Paris med Solfaktor

Paris är ett av världens mest populära resmål, och det är en grund till att staden år efter år ligger på listan över turisters favoritdestinationer. I Paris väntar dig ett överflöd av museer, restauranger samt flera andra upplevelser och attraktioner.

Paris har sannolikt fler kända sevärdheter än någon annan stad i världen. Detta resulterar i att det är svårt att hinna med allt på en enda resa till staden. De flesta som besöker Paris känner till de stora attraktionerna såsom Eiffeltornet och Triumfbågen, men det finns mycket mer att upptäcka i Paris än de stora sevärdheterna.

Slottet Versailles och dess trädgårdar ger ett storslaget intryck, och borgarna i Loiredalen ger en känsla om hur Frankrike var under Renässansen. Stade de France och Île-de-France bjuder på flera spektakulära slott. Barnfamiljer bör absolut ta vägen förbi Disneyland, som också ligger inom kort köravstånd på en semester i Paris.

Eiffetornet

Paris mest kända och iögonfallande landmärke, är utan tvekan Eiffeltornet. det byggdes som en ingångsportal till Världsutställningen år 1889 ch är 324 meter högt. Från tornet har man en fantastisk utsikt över hela Paris och det är inte överraskanade att över 200 miljoner människor har besökt tornet. Skulle den friska luften och den överväldigande utsikten stimulera aptiten, hittar du två restauranger i tornet, varav den ena leds av en internationell stjärnkock.

Champs-Élysées

Paris mest kända och besökta boulevard, är Champs-Élysées. Boulevarden är från 1600-talet och sammanbinden Place de la Concorde och Sttjärnplatsen, fär Triumfbågen står. Gatan bjuder på hoppingmöjligheter i absolut världsklass, och utgör varje år en spektakulär avslutning på Tour de France. Vid Place de la Concorde ligger det franska marindepartementet och ett av Paris lyxhotell Hôtel de Crillon. Inte långt därifrån ligger även Hôtel Ritz och Hôtel de Vendôme och juvelerarbutikerna.

Montmartre - konstnärernas Paris

Många konstnärer i Paris bor i det historiska området Montmartre, som ligger på Butte. På dagen samlas konstnärer och turister på alla caféer som bidrar till att göra området livligt och inspirerande. Basilique du Sacré-Cœur är det mest kända landmärket på Montmartre. Plcerat prominent på Paris högsta punkt, gör den katolska kyrkan ett präktigt intryck på de flesta besökare. Vid kyrkan står också en staty av den franske folkhjälten Joan of Arc. Använd en eftermiddag av din semester i Paris med att besöka  detta fantastiska ställe som utstrålar lugn och "zen" mitt i den pulserande storstaden.

Notre Dame - den viktigaste kyrkan i stan

Den viktigate kyrkan i Paris och troligen i hela Frankrike är katedralen Notre Dame de Paris. Konstruktionen av katedralen påbörjades år 1163, och både kyrkans uttre och inre avspeglar gotiken som var den dominerande arkitekturen under denna period. Arkitekturen anses som ett av de yttersta exemplaren från stilperioden i hela världen. Under konstruktionen utvecklades många nya tekonologier. Under den franska revolutionen blev mycket av krykans religiösa inventarier dessvärre vandaliserade, men det mesta har sedan dess restaurerats. 2019 härgades kyrkan av en kraftig brand men man har satt igång en stor återuppbyggnad av kyrkan.

Louvren - världskänt museum

Louvren är ett jättestort museum i Paris, och hem för en konstsamling som lockar en större publik än något annat museum i världen. Nästan 35 000 historiska föremål finns utställda på museets 60 000 kvadratmeter. Det utan tvekan mest kända föremålet är Leonardo da Vincis Mona Lisa. Museet ligger ovenpå resterna av ett fort som byggdes redan på 1100-talet. Är man konstintresserad så är en semester i Paris lika med upplevelser i världsklass.

Boka online idag

Skriv in dina semesterönskemål i sökmotorn så hittar du lätt en flexibel semester i Paris som passar för dig och dina planer. Välj mellan avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö, Luleå eller Köpenhamn - vi söker efter billiga flygbiljetter från alla flygbolag och kombinerar dem med hotell i Paris. Du får en paketresa som är säkrad av resegaranti och till nätets bästa pris.Hotell i Paris

Populära hotell i Paris

Frankrike, Île-de-France, Paris
  • Närmaste flygplats: 5 km
  • Närmaste stad: ca. 0 m
  • Internet/Wi-Fi
Frankrike, Île-de-France, Paris
9,1
Fantastiskt
1011 omdömen
  • Närmaste flygplats: 4 km
  • Närmaste stad: ca. 0 m
  • Internet/Wi-Fi
Frankrike, Île-de-France, Paris
8,7
Mycket bra
435 omdömen
  • Närmaste flygplats: 2 km
  • Närmaste stad: ca. 0 m
  • Internet/Wi-Fi


Hur bokar jag en billig semester i Paris?

Paris är ett av flera resmål du kan resa till på en storstadssemeser med Solfaktor. På din resa till Paris får du naturligtvis inte missa stora sevärdheter som Eiffeltornet och Notre Dame, men det är också en bra idé att bara slå sig ner på ett trevligt café och njuta av att titta på folklivet som passerar parad framför sig. Paris är också perfekt för dig som älskar att shoppa och du får heller inte glömma alla de underbara restaurangerna. Få inspiration till din nästa resa till Paris.

Hos Solfaktor är vi experter på resor till Frankrike och vi har varit danskarnas favoritrespartner sedan 1999 med det bästa urvalet av hotell, semesterbostäder och lägenheter i detta överdådiga semesterland. Res med oss på en underbar semester i Paris. Du väljer själv om du bara vill boka ditt boende genom oss eller om du vill boka en paketresa som även inkluderar flyg från Stockholm, Göteborg, Luleå, Malmö eller Köpenhamn.

Städernas stad

Paris är staden som bjuder på allt och lite till, och det är inte överraskande att det är den stad i världen som lockar flest turister på en årlig basis. Att Paris kallas städernas stad är ingen tillfällighet - ingen annan europeisk storstad har så mycket att erbjuda kulturellt och historiskt.

I Paris sjuder det av stämning på de små gatorna, strålar av överdådig lyx på de stora boulevarderna, och sticker ut med de små butikerna i Marais. Vart du än tittar, finns storslagna monument och vacker arkitektur, trevliga caféer och läckra restauranger - och historien är ständigt närvarande och vittnar om tiderna som passerat. Paris är världens huvudstad för mode, lyx, gastronomi och romantik. Det finns många saker att titta på, och du får nog göra en prioriteringslista över alla de saker en semester i Paris har att bjuda på om du ska hinna med allt på en förlängd weekend eller en vecka. 

Paris mest kända sevärdhet, är nog Eiffeltornet, som sträcker sig högt över hustaken och kan ses från många platser i stan. Men Paris har mycket mer att erbjuda än det kända tornet. Rakt genom paris går en axel med stadens kända monument - från den nya Triumfbågen till den gamla ner längs Champs-Elysées till Place de la Concorde genom Tuilerieträdgården till Louvren med glaspyramiden i mitten och vidare bort mot rådhuset (Hôtel de Ville) och Bastilleplatsen. Det blir en riktigt fin promenad men glöm inte alla de spännande museerna och många andra utställningar som arrangeras. Man bör även bland annat för arkitekturens skull besöka många av kyrkorna och katedralerna.

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Vad tycker gästerna om i Paris?

8,0
Samlade gästomdömen
Baserat på 6 recensioner