Resor till Île-de-France

Med över 50 miljoner besökande om året är Île-de-France världens största turistdestination. Detta beror först och främst på att denna region är någorlunda identisk med staden Paris utbredning, om man medräknar den franska huvudstadens vitt täckande förstäder. Den stadsmässiga bebyggelsen utgör dock inte hela Île-de-France, som dessutom är känt för sin vackra natur i form av parker, skogar och flodområden. Även om Île-de-France är den tätast befolkade regionen i Frankrike så inkluderar utkanterna av regionen dessutom lantbruksområden som räknas bland de mest produktiva i landet.

Städernas stad

Det är emellertid Paris som är landets ekonomiska centrum, och inte lantbruket, vilket gör Île-de-France till Frankrikes obestritt rikaste region. Merparten av regionens invånare bor och arbetar inom Paris stadsområde vilket gör att de yttre, lantliga delarna av regionen är glest befolkade.

Reser du till Île-de-France så kommer Paris helt klart stå i fokus. Det är därför inte utan anledning att Frankrikes huvudstad år efter år utses till ett av världens mest intressanta storstadsresmål. Få städer har så mycket att bjuda på som Paris, vilket gäller för såväl par på romantiska weekendturer, familjer med Disneyland Paris högt på önskelistan eller konstintresserade som vill utforska konstskatterna på bland annat Louvren.

Utöver att vara en överflödsbägare av kulturella sevärdheter så är städernas stad även känd för sina kulinariska upplevelser. Här kan du se fram emot att utforska allt från enkla gatukök till exklusiva Michelin-restaurangr. Sist, men inte minst, reser många naurligtvis även hit enbart för att uppleva parisstämningen i den centrala stadens gamla, trånga gator där den charmerande arkitekturen och cafélivet är oförglömliga upplevelser i sig.

Ön Frankrike

Reser du till Île-de-France, som kan översättas till "Ön Frankrike", så kan du lätt tillbringa många dagar enbart med att utforska huvudstadens sevärdheter och attraktioner. Det kan emellertid även varmt rekommenderas att avsätta gott om tid till att besöka några av de andra sevärdheterna och mindre städerna i regionen.

Det är till exempel närmast ett måste att besöka Versailles som ligger i Paris västra utkant. Slottet, Château de Versailles, och den tillhörande barockträdgården, är helt enastående och har bildat inramning till flera storpolitiska händelser genom tidernas lopp. På samma sätt är Fontainebleau omkring 67 kilometer sydost om Paris känt för sitt vackra renässansslott och den omkringliggande 280 kvadratkilometer stora skogen Forêt de Fontainebleau, som inbjuder till både cykel- och vandringsturer i sköna gröna omgivningar.

Det finns med andra ord massor att se och uppleva i Île-de-France, oavsett om du ger dig ut på en rundresa eller har din bas i Paris.

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Resmål i Île-de-France

 • Gästrecensioner 9,0
  Paris
  577 hotell
  Få europeiska huvudstäder kan mäta sig med Paris när det gäller kultur och historia. Städernas stad svämmar fullkomligt över av upplevelser som även inkluderar shopping och restaurangliv i världsklass. Paris är perfekt för såväl weekendresor ... som längre semestrar. Läs mer
 • Disneyland Paris
  6 hotell
  Disneyland Paris är en magisk destination för barn och vuxna i alla åldrar. Beläget endast 32 kilometer öster om Paris, är denna tema och nöjespark en av Europas mest populära destinationer.

Populära hotell i Île-de-France

Frankrike, Île-de-France, Paris
9,1
Fantastiskt
1183 omdömen
 • Närmaste flygplats: 3 km
 • Närmaste stad: ca. 0 m
 • Internet/Wi-Fi
Frankrike, Île-de-France, Paris
9,5
Fantastiskt
18 omdömen
 • Närmaste flygplats: 4 km
 • Närmaste stad: ca. 0 m
 • Internet/Wi-Fi
Frankrike, Île-de-France, Paris
9,3
Fantastiskt
697 omdömen
 • Närmaste flygplats: 2 km
 • Närmaste stad: ca. 0 m
 • Internet/Wi-Fi

Vad tycker gästerna om i Île-de-France?

9,0
Samlade gästomdömen
Baserat på 12 recensioner