Resor till Megève

Megève ligger mitt mellan tre bergsmassiv och är just därför ett älskat resmål framför allt på vintern när området runt den mysiga alpbyn lockar med 445 kilometers skidpister i skidområdet Evasion Mont Blanc. Fransmännen själva reser gärna till Megève år efter år eftersom staden har en mer autentisk atmosfär än de mer moderna skidorterna.

Bergen runt Megève har backar för skidåkare på alla nivåer men en övervägande del av pisterna är för nybörjare och lite mer erfarna skidåkare. Har du eller dina barn behov av undervisning innan ni tar pisterna i besittning? Då finns här massor av möjligheter till undervisning av erfarna skidlärare som även kan hyras in som skidguider.

Även om namnet Megève kanske inte klingar särskilt bekant i våra skandinaviska öron så spelar faktiskt den lilla alpbyn en viktig roll i den franska skidhistorien när det gäller skidutbildning. Megève är nämligen nära förknippat med den lokale, alpine världsmästaren på skidor Émile Allais (1912-2012) som startade École Française de Ski (den franska skidskolan). Denna skidskola är idag den största skidskolan i världen och finns representerad på de flesta av landets skidorter.

Återvänd till grunderna på gourmetrestauranger

Megève är med andra ord idealiskt om det huvudsakliga syftet med resan inte är att pressa din förmåga på snön till det yttersta utan bara vill njuta av en aktiv semester i charmerande omgivningar. Söker du mer utmanande skidåkning så finns det dock även en del svarta pister. Skulle du i stället vilja gå ner lite i tempo eller bara ha lite omväxling så finns det även möjligheter för längdskidåkning eller att prova på en tur med hundspann.

Efter en lång dag i pisterna kan du hitta ny energi i läckra måltider i Megève. Den lilla staden är faktiskt känd för sina gourmetrestauranger som tack vare det i huvudsak franska klientelet inte har förfallit till modern fastfood. Här sätter man i stället en ära i att förvandla de lokala råvarorna till läckerheter som i sig är värda resan hit. Det bästa med det hela är att även om priserna inte är bland de billigaste så behöver du inte spränga semesterbudgeten fullkomligt för att äta trots den höga nivån på maten.

Det ger en lite exklusiv prägel med bra restauranger och chicka butiker som du kommer uppleva på en resa till Megève men detta är inte något nytt fenomen. Staden är nämligen även känd för att den franska baronessan Noémie de Rothschild 1921 lät bygga ett 5-stjärnigt lyxhotell, Palace Hôtel Mont d’Arbois för att skapa en pendang till St. Moritz i Schweiz.

Den närmsta internationella flygplatsen ligger i Geneve i Schweiz, från vilken det är en timmes körning till Megève.

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i Megève

Populära hotell i Megève

Frankrike, Auvergne-Rhône-Alpes, Megève
9,3
Fantastiskt
231 omdömen
  • Närmaste flygplats: 87 km
  • Närmaste stad: ca. 0 m
  • Internet/Wi-Fi
Frankrike, Auvergne-Rhône-Alpes, Megève
9,8
Fantastiskt
293 omdömen
  • Närmaste flygplats: 89 km
  • Närmaste stad: ca. 2.5 km
  • Internet/Wi-Fi
Frankrike, Auvergne-Rhône-Alpes, Megève
9,3
Fantastiskt
160 omdömen
  • Närmaste flygplats: 87 km
  • Avstånd till centrum: ca. 500 m
  • Internet/Wi-Fi