Resor till Manchester

Upplev den fantastiska storstaden Manchester, en stad med massor att erbjuda sina besökare - allt från vilda nattklubbar, läckra restauranger, fantastiska shoppingmöjligheter, vacker arkitektur och lyxiga hotell.

Manchester är ett av flera nya resmål, du snart kan resa till på en billig cityresa tillsammans med Solfaktor. Anmäl dig till nyhetsbrevet och följ oss på våra sociala medier för att vara bland de första att få besked om när vi öppnar upp för resor till Manchester och andra städer i England, t.ex. London. 

Inspiration och fakta

Manchester har växt från att vara en medelstor stad på 1700-talet till att ha blivit en av de mest betydelsefulla industristäderna i världen. Manchester var faktiskt så viktig under den industriella revolutionen, att den 100 år senare fick smeknamnet Cottonopolis.

Det är också perioden med otrolig tillväxt och industri som präglar Manchester idag och skapar bas för många av de stora attraktioner och byggnader, utställning och museer som finns i staden.

Men den moderna versionen av Manchester har massor att erbjuda sina besökare i form av nybyggnationer och iögonfallande byggnader, såsom Urbus Center. Manchester är också stolt över sin status som en stilikon och staden har ett gott rykte som en fin stad att handla massor av unika varor av olika slag.

Upplev Manchester helt egen Chinatown, en del av staden som är komplett dominerad av kinesisk kultur. Hoppa på stadens spårvagn, ner till Operan eller till en konsert i The Men Arena. Upplev museer, Old Trafford, The Manchester Eye, Manchester Town Hall och mycket mer. 

Sevärdheter

Museet för vetenskap och industri i Manchester

Detta stora komplex ligger vid de äldsta järnvägarna i världen och är en fantastisk plats för att lära dig mer om Manchesters industrielle start och vetenskapliga bedrifter. Utöver de permanenta utställningarna finns det ofta specialutställningar. Det finns också en butik, en restaurang och ett café på museet. 

Folkets historiska museum

Belägen i en gammal Edwardiansk hydraulisk pumpstation i Manchester, är museet det nationella centret för redskap som har relation till den arbetande befolkningen i England och ger möjlighet för att få en fascinerande inblick i de ofta barska arbetsförhållandena som rådde inom bomullsindustrin. Det finns också ett den av museet som ligger en kort promenad bort på Princess Street, med ett arkiv och ett studiecenter. 

Manchester Katedral

Katedralen är faktiskt den tredje som är byggd på samma ställe sedan 800-talet, och som kan skryta med att ha det bredaste skeppet av alla kyrkor i England. Ett högteknologiskt center på stället omfattar intressanta interaktiva utställningar om den historiska delen av katedralen och om den medeltida staden Manchester. En restaurang i källaren erbjuder historiska och bekväma omgivningar till att äta, dricka och slappna av.

Urbis

Urbis representerar Manchesters pionjäranda, med en unik utställning som hyllar stadens kultur och hur vi förhåller oss till städer.

Castlefield

Castlefield ligger i Manchester södra del och var tidigare ett stort, bortglömt industriområde, fram tills 1990 då den upprustades med en blomstrande bar, restaurang och ett café. Utöver en modell av det originella Roman Fort, är området en fantastisk vittnesbörd på stadens bild som industristad med labyrint er av kanaler, viadukter, järnbroar och varuhus. Det är förhållandevis lugnt här på dagen och är en fin plats att åka till för att undvika det stressiga centrumet. 

Salford kajområden

Det lättaste sättet att ta sig till kajområdena är genom att åka med spårvagnen från stadens centrum. Här får man också en fin utsikt över kanalerna och några av industriområdena. Kajområdena är ett av Manchesters framgångsrika stadsförnyelse-projekt som har förvandlat området till en blomstrande attraktion. Det finns också ett butikscenter, en biograf och det fantastiska Lowry-centret som utöver en permanent utställning och uppträdanden av moderna artister också omfattar The Lyric Theater  och det mer intima Quays Theater. 

Manchester United Fotbollsstadium, Old Trafford

Efter att ha regerat i över 10 år på toppen av den engelska Premier League, är Manchester United en av de rikaste fotbollsklubbarna i världen, där höjdpunkten för deras succé var under 1999 då de blev trefaldiga mästare genom att vinna mästerskapet, FA Cup och Champions League. Laget har en enorm fanskara och folk flockas till Old Trafford från hela världen för att få uppleva en match live. 

Du kan läsa mer om Manchester på den lokala turistbyråns hemsida.

Resor till England

Läs mer om England och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till England här

Hotell i Manchester

Populära hotell i Manchester

England, Nordvästra England, Manchester
8,8
Mycket bra
10263 omdömen
  • Närmaste flygplats: 18 km
  • Avstånd till centrum: ca. 0 m
  • Internet/Wi-Fi
England, Nordvästra England, Manchester
9,4
Fantastiskt
1482 omdömen
  • Närmaste flygplats: 18 km
  • Avstånd till centrum: ca. 100 m
  • Internet/Wi-Fi
England, Nordvästra England, Manchester
8,7
Mycket bra
15504 omdömen
  • Närmaste flygplats: 6 km
  • Närmaste stad: ca. 0 m
  • Internet/Wi-Fi