Resor till Liverpool

Liverpool ligger på den engelska västkusten ut mot Irländska sjön. Härifrån utgick på sin tid viktiga handelsrutter till Afrika, Karibien och de nordamerikanska kolonierna som under en övergångsperiod gjorde Liverpool till landets näst största stad enbart överträffad av London. I en tid då billiga flygresor fortfarande bara var en dröm så var det lite senare just från Liverpool som många europeiska emigranter reste mot den nya världen på andra sidan Atlanten.

De goda tiderna varade dock inte för evigt. Krisen i textilindustrin och förändrade handelsmönster till följd av 2; a Världskriget skickade in staden i en nedåtgående spiral som det visade sig vara svår att ta sig ur. Under de hårda tiderna tog ungdomen sin tillflykt till musiken och på 1960-talet skapades en av stadens största exportvaror The Beatles.

Musiken och nattlivet med massor av barer, pubar och klubbar är fortfarande en av huvudattraktionerna och då naturligtvis även Cavern Club där stadens mest berömda band uppträdde för första gången. Det finns emellertid även mycket annat att uppleva på en resa till Liverpool. Utöver de olika museerna så som The Beatles Story och andra aktiviteter förknippade med "The Fab Four" så kan du till exempel även uppleva en av landets mest kända filharmoniska orkestrar.

Fotboll och traditionella pubar

Liverpool utsågs 2008 till europeisk kulturhuvudstad. Denna utmärkelse berodde inte enbart på det enastående musikarvet. Bokar du en billig resa till Liverpooså kan du även se fram emot att besöka några av de bästa historiska museerna utanför London. Inte minst stadens fascinerande och turbulenta historia som ett stort centrum för sjöfarten i världen är väl värt att fördjupa sig i. I Liverpool kan du även besöka Europas äldsta Chinatown, den berömda hästkapplöpningen The Grand National och inte minst två av Englands mest kända fotbollsklubbar i Premier League, Liverpool och Everton.

Reser du till Liverpool kommer du få uppleva ett rikt kulturarv men även möta en dynamisk stad som inte klamrar sig fast vid det förflutna. Ett av de bästa exemplen på hur nytt möter gammalt i Liverpool är det mycket genomförda hamnområdet Albert Dock. Här kommer du uppleva att det mycket mångsidiga kulturlivet i Liverpool även omfattar massor av spännande matställen med allt från fina gourmetrestauranger till enkla bistros och traditionella pubar. Här finns något för alla smaker, även när du reser med barn.

Resor till England

Läs mer om England och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till England här

Hotell i Liverpool

Populära hotell i Liverpool

England, Nordvästra England, Liverpool
8,2
Mycket bra
3910 omdömen
  • Närmaste flygplats: 18 km
  • Internet/Wi-Fi
England, Nordvästra England, Liverpool
7,5
Bra
1835 omdömen
  • Närmaste flygplats: 17 km
  • Närmaste strand: ca. 3.6 km
  • Internet/Wi-Fi
England, Nordvästra England, Liverpool
9,3
Fantastiskt
7383 omdömen
  • Närmaste flygplats: 21 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang