Resor till North West England

North West England, eller Nordvästra-England på svenska är en av Englands nio regioner. Mot väster gränsar regionen mot Irländska sjön och i öster mot den låga bergskedjan Penninerna. I norr ligger Skottland och i söder de  walesiska bergen. I detta hörn av England kan du både uppleva pulserande storstadsliv i Liverpool och Manchester och fridfull natur i det idylliska Lake District.

North West England var startplatsen för den industriella revolutionen. Det var till exempel Manchester som gick i spetsen för mekaniseringen och som på 1800-talet blev centrum för bomullsproduktionen. Staden blev känd som "Cottonopolis". Är du det minsta intresserad av historia kan det varmt rekommenderas att besöka Manchesters museum för vetenskap och industri. Här berättar utställningarna om industrialiseringen och visar även varför du nog kan skatta dig lycklig över att du inte levde som fabriksarbetare på den tiden.

Sprudlande kulturliv, fotboll och natur

North West England är dock inte enbart känt för sin industri, långt därifrån, man har även fostrat några av landets största konstnärliga talanger. Det var till exempel i Liverpool som The Beatles startade som grupp och senare satte Oasis fokus på Manchester. Kulturlivet och inte minst musikscenen i de nordvästliga engelska städerna hör fortfarande till de bästa i landet. Är du fotbollsintresserad så vet du naturligtvis också att du på en resa hit har möjlighet att se några av Premier Leagues mest legendariska lag i full aktion.

Det är få av oss som förknippar Storbritannien med badsemester men om du reser till North West England på sommaren så kan du absolut packa med badkläderna. En av landets mest populära badorter, Blackpool, ligger nämligen i Nordvästra-England. Här finns det utöver kilometervis av stränder också massor av familjevänliga nöjen. Staden lyckades aldrig riktigt hitta något motdrag när det blev populärt med charterresor till Medelhavet. Detta faktum gör att det ligger något lite nostalgiskt över Blackpool som det i sig är värt att uppleva.

I North West England ligger det också många mindre städer och charmiga landsortssamhällen som har massor att erbjuda. Lite söder om Liverpool ligger till exempel Chester som av många betraktas som en av de vackraste städerna i England. Staden grundades av romarna och plundrades därefter vid flera tillfällen av danska vikingar. Idag är staden känd för sina korsvirkeshus som ligger i den gamla stadskärnan bakom den 3 kilometer långa ringen av romerska och Medeltida stadsmurar.

Det är även i Nordvästra-England som du hittar landets största nationalpark, Lake District. Detta vackra område som står upptaget på UNESCO: s världsarvslista är som gjort för en aktiv semester i det fria med otaliga vandrings- och cykelleder mellan de många sjöarna och låga bergen.

Boka en billig resa till North West England nu!

Det finns mindre flygplatser både i Liverpool och Blackpool men det är trots allt flygplatsen i Manchester som de flesta flyger till när resan går till Nordvästra-England. Det finns bra förbindelser hit från Sverige och hyr du en bil till resan har du fina möjligheter att utforska resten av regionen i ditt eget tempo.

I sökmotorn här på Solfaktor kan du både hitta de billigaste flygbiljetterna och de bästa hotellen till din resa. Bokar du båda delar samtidigt som en paketresa så är du naturligtvis täckt av resegaranti.

Resor till England

Läs mer om England och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till England här

Resmål i Nordvästra England

 • Manchester
  37 hotell
  Manchester har under de senare åren blomstrat upp som ett spännande resmål och den ursprungliga industristaden har idag förvandlats till en modern storstad med ett pulserade stadsliv. Är du fotbollsintresserad kan du dessutom passa på att se ... en match på Old Trafford. Läs mer
 • Liverpool
  10 hotell
  De flesta av oss förknippar framför allt Liverpool med The Beatles och Premier League-fotboll. Reser du till denna historierika industristad på Englands västkust så får du massor av möjligheter att fördjupa dig i båda delar. Liverpool har emellertid ... även mycket annat att bjuda på. Läs mer

Populära hotell i Nordvästra England

England, Nordvästra England, Manchester
9,6
Fantastiskt
1620 omdömen
 • Närmaste flygplats: 17 km
 • Avstånd till centrum: ca. 100 m
 • Internet/Wi-Fi
England, Nordvästra England, Manchester
8,6
Mycket bra
15841 omdömen
 • Närmaste flygplats: 6 km
 • Närmaste stad: ca. 0 m
 • Internet/Wi-Fi
England, Nordvästra England, Manchester
9,6
Fantastiskt
3277 omdömen
 • Närmaste flygplats: 18 km
 • Avstånd till centrum: ca. 300 m
 • Internet/Wi-Fi