Resor till London-regionen

Ursprungligen användes namnet London bara om den gamla stadskärnan. Idag kallas stadskärnan City of London, medan London i dagligt tal omfattar det mesta av den moderna metropolen som täcker större delen av London-regionen.

Geografiskt utgör City of London därför bara en liten bråkdel av Greater London som allt som allt täcker en yta något större ön Ölands. London har med andra ord sedan lång tid tillbaka brett ut sig långt utanför sin gamla stadskärna. Idag inkluderar London-regionen både City of London, som grundlades av romarna en gång i tiden, samt ytterligare 32 stadsdelar som har tillkommit senare. Hela regionen har nära 9 miljoner invånare.

En stor del av de miljoner turister som varje år besöker London-regionen tar sig sällan särskilt långt utanför centrum. Så finns det också otroligt mycket att se i centrum med museer av världsklass, gallerier, monument och historiska byggnader. Utöver City of London inkluderar den centrala stadsdelen till exempel Covent Garden, London Bridge, West End och Chinatown.

Massor av upplevelser väntar på dig utanför centrum

Reser du till London-regionen kan det emellertid även rekommenderas att utforska de mer yttre delarna. Förflyttar du dig längre västerut kommer du till exempel till den stämningsfulla och välsituerade stadsdelen Notting Hill med sina ikoniska pastellfärgade hus och livliga marknader samt Kensington där du kan tillbringa timmar på att utforska det berömda naturhistoriska museet eller det vackra palatset i Kensington Gardens.

I den motsatta östra delen av London-regionen har Stratford genomgått en otrolig uppblomstring sedan stadsdelen stod värd för de olympiska- och paralympiska spelen i London 2012. Här kan du shoppa loss på ett av Europas största shoppingcenter med över 250 butiker eller susa ner för ArcelorMittal Orbit som är världens längsta, högsta och snabbaste tunnelrutschkana.

För en glad kväll i staden är den sydliga stadsdelen Brixton ett bra val. Här hålls ofta konserter med världsstjärnor i O2 Academy Brixton men även det övriga natt- och restauranglivet är värt att åka hit för. Generellt sett präglas det sydliga London av en rad närmast landsortsaktiga kvarter med en tillbakalutad atmosfär. Det är till exempel i den sydliga delen av London-regionen som du hittar Wimbledon där du varje år kan följa ett av världens viktigaste tennismästerskap.

Samma avslappnade atmosfär kan du njuta av på en resa till den norra delen av London-regionen i Hampstead med sina mysiga pubar och i Camden Town som är känt för sina marknader och små konsertscener. I den anslutande stadsdelen King's Cross ligger den stora järnvägsstationen från vilken det finns förbindelser vidare till det mesta av England.

Transport i London-regionen

Den välutbyggda tunnelbanan i London, "the Tube", gör att du lätt kan ta dig runt till de flesta delarna av London-regionen. Utöver tunnelbanan finns det massor av bussar och tåg ovan mark så du kan verkligen ta dig runt till många delar av regionen under din resa.

Även om tunnelbanan är mycket effektiv och lätt att använda sig av kan det ändå rekommenderas att ta bussen någon gång. Du ser ju inte så mycket på en resa under marken och det är lätt att tappa känslan för stadens geografi.

London servas av sex större flygplatser London City Airport, Gatwick Airport, Heathrow Airport, London Luton Airport, London Stansted Airport och London Southend Airport. I sökmotorn här på Solfaktor kan du lätt söka efter flygbiljetter till samtliga av dem.

Använder du sökmotorn här på Solfaktor för att boka både flyg och hotell som en paketresa till London-regionen så är du täckt av resegaranti och dessutom får du nätets bästa pris!

Resor till England

Läs mer om England och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till England här

Resmål i London-regionen

 • Gästrecensioner 9,4
  London
  463 hotell
  Det är omöjligt att ha det långtråkigt på en storstadssemester i London. Big Ben, Hyde Park, Soho, Covent Garden, Notting Hill, Buckingham Palace och Madame Tussauds är bara några av de otaliga kända sevärdheterna du kan se och uppleva på en ... resa till den engelska huvudstaden. Dessutom har London ett stort urval restauranger i världsklass. Läs mer

Populära hotell i London-regionen

England, London-regionen, London
9,2
Fantastiskt
1296 omdömen
 • Närmaste flygplats: 4 km
 • Närmaste stad: ca. 0 m
 • Internet/Wi-Fi
England, London-regionen, London
9,8
Fantastiskt
1215 omdömen
 • Närmaste flygplats: 2 km
 • Närmaste stad: ca. 0 m
 • Internet/Wi-Fi
England, London-regionen, London
8,9
Mycket bra
310 omdömen
 • Närmaste flygplats: 7 km
 • Närmaste stad: ca. 0 m
 • Internet/Wi-Fi

Vad tycker gästerna om i London-regionen?

9,4
Samlade gästomdömen
Baserat på 28 recensioner