Resor till Skarinou

Vackert omgiven av gröna olivlundar ligger Skarinou uppe bland kullarna omkring 8 kilometer från Cyperns sydkust. Denna trevliga lilla landsort som bara har omkring 250 invånare är ett bra exempel på att det även förhållandevis nära kustens stränder går att njuta av en avkopplande ofördärvad landsortsstämning.

I Skarinou har man i stor utsträckning lyckats bevara den traditionella arkitekturen med rustika hus byggda av sten som brutits i området. Mycket välförtjänt räknas Skarinou därför av många som en av de vackraste byarna på ön. Det är ett sant nöje att gå på upptäcktsfärd längs de gamla smala gatorna och titta in genom träportarna till de charmiga innergårdarna. En av de mest iögonfallande byggnaderna är kyrkan Panagia Odigitria, som med sin centrala placering på ett fint sätt symboliserar att man här fortfarande värnar om de gamla traditionerna.

Bortsett från en åsnefarm så finns det inga egentliga attraktioner i Skarinou som kan locka hit besökare under dagens lopp. Istället för en konstant genomströmning av besökare är det mest de samma lokala och samma semestergäster du möter på din väg runt i den lilla staden. Detta faktum bidrar till att du snabbt känner dig som hemma här.

Restauranger

Trots Skarinous beskedliga storlek så finns här ett par matställen där du både kan avnjuta cypriotiska varianter av medelhavskökets läckerheter och rätter med ett mer internationellt snitt. Nere längs motorvägen som passerar staden finns det till och med McDonald's men som till största del servar bilister på genomresa. Här nere vid motorvägen ligger det även en supermarket som kan täcka de flesta av de dagliga behov som kan tänkas uppstå under semestern.

Utflykter

Placeringen nära vägen som förbinder Nicosia, Limassol och Larnaka betyder att du på en billig resa till Skarinou har goda möjligheter att utforska resten av Cypern. Har du hyrt en bil till din resa, vilket vi rekommenderar, så hittar du lätt en strand och kan utforska spännande sevärdheter. Kusten utövar en naturlig dragningskraft på de flesta som reser till Skarinou på sommaren. Inlandet har emellertid också mycket att bjuda på med sina mysiga byar och sin orörda natur. Bara en kvarts körning från Skarinou är till exempel Dipotamos-reservoaren ett upplagt utflyktsmål för en picknick och utgör en bra plats för en vandringstur.

Larnaca flygplats ligger bara 28 kilometer från Skarinous. När du bokar din resa så är det som regel mest praktiskt att samtidigt boka en hyrbil för avhämtning på flygplatsen. På så sätt slipper du ta buss eller ordna annan transfer till ditt hotell.

Resor till Cypern

Läs mer om Cypern och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Cypern här

Hotell i Skarinou