Sista-minuten och restplatser till Cypern

Oavsett årstid kan du alltid uppleva något nytt och spännande på Cypern. Redan på våren kallar de flotta stränderna på din uppmärksamhet men även om du bokar en billig sista-minuten resa till Cypern under sommarsemestern kan det rekommenderas att krydda strandlivet med sightseeing och kulturella upplevelser. Se vår lista över bra sista minuten erbjudanden här och boka din resa till Cypern redan idag!

Cypern är inte bara en av Medelhavets mest solsäkra öar som inbjuder till avkoppling på den mjuka sanden vid det kristallklara turkosblåa havet. Här väntar också massor av upplevelser och aktiviteter för hela familjen med allt från stora nöjesparker till antika kulturskatter. Tack vare en välutvecklad turism med massor av hotell och semesterorter finns det nästan året runt goda möjligheter att hitta låga priser på restplatser till Cypern.

Karta över Cypern

Populära hotell på Cypern

Cypern, Larnaca
9,3
Fantastiskt
532 omdömen
  • Närmaste flygplats: 4 km
  • Närmaste strand: ca. 0 m
  • Internet/Wi-Fi
Cypern, Latsi (Latchi)
7,8
Bra
184 omdömen
  • Närmaste flygplats: 49 km
  • Närmaste strand: ca. 300 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Cypern, Protaras
9,0
Fantastiskt
406 omdömen
  • Närmaste flygplats: 67 km
  • Närmaste strand: ca. 15 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Så bokar du sista-minuten resor till Cypern

Längtar du efter sol och strand eller har du bara fått en oväntad lucka i kalendern för en resa? Till Cypern finns det under det mesta av året goda möjligheter att hitta billiga restplatser och därmed säkra dig en semester utan att behöva anstränga din budget allt för mycket.

I sökmotorn här hos Solfaktor är det upp till dig om du bara vill söka efter ett hotell eller om du samtidigt vill boka flygbiljetter till resan. Du kan söka efter sista-minuten resor till Cypern från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö, Luleå, Växjö eller Köpenhamn. Sökmotorn kombinerar automatiskt de billigaste flygbiljetterna med noga utvalda hotell på Medelhavets tredje största ö.

Även om resan säljs som sista-minuten erbjudande så är kvaliteten på en restresa lika hög som när den säljs till fullt pris. Det är däremot inte säkert att du kan hitta restplatser i just den vecka du helst vill resa. Kan du vara lite flexibel med resdatumen har du större chans att komma iväg till ett lågt pris.

De mest populära sista-minuten resmålen på Cypern

Klassiska semesterorter på ön så som Ayia Napa, Larnaca, Fig Tree Bay och Limassol har det största utbudet av hotell vilket gör att det oftast är här du hittar restplatser som säljs till kraftigt nedsatta priser. I Ayia Napa är det under högsäsong massor av liv till långt ut på småtimmarna medan Fig Tree Bay (Protaras) med sin mer fridfulla atmosfär är en riktig familjefavorit.

Under de varmaste månaderna juni, juli och augusti då det ofta är 30 grader varmt i skuggan fördrar du kanske att hålla dig nära vattnet. På sommaren men kanske framför allt under yttersäsongerna kan det starkt rekommenderas att utforska Cypern med hjälp av en hyrbil eller på guidade turer. Åker du på en billig sista-minuten resa har du dessutom pengar över att lägga på utflykter och upplevelser.

Reser du med barn finns det utöver de breda och långgrunda stränderna även många andra former av underhållning på Cypern. För de riktiga vattendjuren i familjen är ett besök i den stora vatten- och temaparken WaterWorld i Ayia Napa till exempel alltid en succé.

Har du hittat en restresa till Polis på den mer fridfulla, nordöstra delen av Cypern så kan du utforska den närliggande nationalparken Akamas längs natursköna stigar och vandringsleder. Du kan även köra en tur ner till Paphos som står med på UNESCO: s världsarvslista.

Resor till Cypern

Du kan hitta mycket mer inspiration till semesterupplevelser och destinationer på Cypern.

>> Hitta fler billiga resor till Cypern här
>> Hitta även billiga resor till Malta här