Resor till Neo Chorio

Landsorten Neo Chorio ligger lite högt belägen omkring 8 kilometer från Polis på västra Cypern. Härifrån har du bara ett par minuters körning ner till det glittrande blå Medelhavet och de fina badstränderna vid Latsi. Vill du inte enbart slappa i strandkanten på din resa till Neo Chorio? Då kan du dra fördel av att byn är känd som ingångsport till den natursköna Akamas-halvön som även är utnämnd till nationalpark.

Nationalparken som utgör det största området av orörd natur på hela ön inbjuder verkligen till en aktiv semester med sina kilometervis av vandringsstigar som både tar dig upp till spektakulära utsiktspunkter, ner i djupa klyftor och till idylliska badvikar. Glöm inte kikaren om du vill studera det rika fågellivet.

I själva Neo Chorio får du tack vare det lite tillbakadragna läget ett par kilometer från kusten även möjlighet att uppleva ett mer autentiskt cypriotiskt landsortsliv. Även om byn på senare år i stor utsträckning har dragit till sig uppmärksamhet från resenärer och ett ökat intresse av att bygga semesterbostäder så råder här fortfarande en mycket behaglig och avslappnad atmosfär. Semestergästerna är fortfarande övervägande lokala och huvudsakligast från huvudstaden Nicosia men även utlänningar reser hit för att komma bort från människomassorna och njuta av en semester i lugn och ro. Här har du både det klara Medelhavet inom synhåll och många andra spännande utflyktsmål att utforska.

Stränder och enastående natur

Vid de närliggande stränderna finns allt som både vuxna och barn kan önska sig på en badsemester både i form av aktivitetsmöjligheter, matställen nära vattnet och inte minst ett lockande vatten. Från den lilla hamnen i Latsi erbjuds det under högsäsongen flera båtturer som bland annat tar dig ut längs halvön till havsgrottor och små isolerade badvikar. Söker du fridfulla stränder som inte är så präglade av turism som de vid Latsi? Då bör du på en billig resa till Neo Chorio också göra en utflykt till Lara Beach.

Lara Beach som ligger vid en liten bukt omkring 20 kilometer från Neo Chorio är helt orörd och vild. Kanske för att det utöver en parkeringsplats inte finns några turistfaciliteter och för att vägen hit är lite krånglig så är stranden ofta helt öde. Det är dessutom en strand som de badande inte har helt för sig själva. Här ynglar nämligen havssköldpaddor och de har därför störst rätt till stranden. Periodvis är tillgången till stranden därför begränsad liksom att det inte är tillåtet att ta med sig parasoller och liggstolar. Frivilliga vaktar under yngelsäsongen stranden och sköldpaddornas reden.

Vill du få ut det mesta möjliga av din resa till Neo Chorio så rekommenderar vi att du hyr en bil. Det mest praktiska är som regel att boka den med avhämtning på ankomstflygplatsen. Den närmsta flygplatsen ligger vid Pafos.

Resor till Cypern

Läs mer om Cypern och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Cypern här

Hotell i Neo Chorio