Resor till Latsi (Latchi)

Latsi ligger på Cyperns nordvästra kust nära den natursköna Akamas-halvön som har utnämnts till nationalpark. Den lilla kuststaden Latsi som även är känd som Latchi var tills för inte så länge sedan enbart ett sömnigt fiskeläge. Idag kan du fortfarande se när fiskare landar sin dagliga fångst men det är huvudsakligen tur- och lustbåtar som dominerar i hamnen.

Nere vid den lilla hamnen kan du slå dig ner på en av de många restaurangerna med uteservering och njuta av såväl din mat som utsikten över båtarna som guppar i hamnen. Som du förstår är det framför allt fiskrätterna som kan rekommenderas på dessa restauranger men det finns även mycket annat gott på deras menyer. Det finns även ett ganska bra urval av caféer och barer precis väster om hamnen för där finns nämligen en annan populär attraktion i Latsi, den nästan 700 meter långa badstranden.

Stranden är känd för sitt klara vatten som bara långsamt blir djupare. Ska du ha barn med på semestern är det därför som gjort för att boka en billig resa till Latsi. Här får du perfekta förutsättningar för att kunna njuta av lata dagar med massor av sol, bad och kvalitetstid tillsammans. Vill ni inte nöja er med att lapa sol på stranden som består av sand och småsten så erbjuds det även olika möjligheter att idka olika former av vattensporter i Latsi. Vattensporterna spänner över allt från att snorkla i strandkanten till guidade dykturer.

Upplevelserik semester för hela familjen

Mitt i sommaren som är den absolut mest populära tiden att resa till Latchi så är havet och stranden huvudattraktionen. I hamnen erbjuder flera lokala företag båtturer till havsgrottor samt idylliska avsides belägna stränder. Dessa båtturer blir till oförglömliga upplevelser för hela familjen.

Det finns dock mycket annat att hitta på inne på land när du tillbringa din semester i detta hörn av Cypern. Vil du utforska lite av lokalområdet så kan du till exempel hyra cykel eller en ATV i staden. Mindre än 5 kilometer väster ut börjar nationalparken som täcker hela Akamas-halvön och där det finns massor av möjligheter till vandringsturer längs stigar med vacker utsikt över det azurblåa Medelhavet. De fina vandringarna här gör att Latsi även är ett bra resmål på våren och sensommaren för den som vill vara lite mer aktiv under sin semester.

Det finns en del kiosker och mini-markets i Latsi. Skulle du få behov av fler inköpsmöjligheter så ligger närmsta stad med riktiga supermarkets och ett större utbud av övriga butiker i Polis enbart 3 kilometer österut.

Resor till Cypern

Läs mer om Cypern och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Cypern här

Hotell i Latsi (Latchi)