Resor till Geroskipou

Geroskipou ligger vid kusten precis söder om Pafos. I centrum av staden står en vacker grekisk ortodox kyrka med fem kupoler i bysantinsk stil, Agia Paraskevi. Kyrkan som byggdes på 800-talet och är vackert belyst på kvällen är emellertid inte den enda attraktionen i Geroskipou.

De flesta som reser till Geroskipou lockas framför allt av stranden som består av växelvis klippor, gyllene sand och småsten. Det finns gott om faciliteter och möjligheter att fördriva tiden här med olika former av vattensport så som paddlebording, snorkling, windsurfing och vattenskidor. Det är heller inte långt till barer och caféer när du och familjen känner för någon förfriskning.

Ska du ha barn med på resan till Geroskipou? Stranden är populär bland familjer men det finns även många andra nöjen i området så som vattenland och minigolfbanor. Här bor ni dessutom med alla Pafos erbjudanden inom kort avstånd. Dessa erbjudanden omfattar spännande kulturskatter från antiken, affärer och en stämningsfull marknadshall som både barn och vuxna kan tillbringa mycket tid med att utforska.

Ni kan dessutom redan nu börja se fram emot semesterns kulinariska upplevelser. Både i Geroskipou och i Pafos finns det restauranger och caféer med mat från nästan alla världens hörn. Matställena inkluderar allt från pizzerior och hamburgerrestauranger till mer traditionella tavernor med cypriotiska rätter på menyn.

Utflyktstips

Det är naturligtvis inte enbart barnfamiljer som kastar sina kärleksfulla blickar på Geroskipou. Restauranglivet, sevärdheterna samt områdets golfbanor gör det även till ett populärt område bland resenärer utan barn. De lockande stränderna gör naturligtvis att de flesta kommer hit för en avkopplande badsemester på sommaren men har du möjlighet att resa på våren eller sensommaren så är Geroskipou helt idealiskt.

Det finns möjligheter att åka på guidade utflykter men vill du hellre utforska Cypern i ditt eget tempo så är det en god idé att boka en hyrbil till din resa redan hemifrån. Det finns förvisso bra bussförbindelser i området men med egen bil kan du lättare göre egna utflykter och uppleva de många okända pärlorna som Cypern har att erbjuda. Dessa pärlor inkluderar bland annat små byar, antika ruiner och härliga stränder.

Det är bara 20 minuters körning från Paphos International Airport (flygplatskod PFO) till Geroskipou.

Resor till Cypern

Läs mer om Cypern och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Cypern här

Hotell i Geroskipou