Resor till Agios Tychonas

Agios Tychonas ligger på Cyperns populära sydkust precis öster om Limassol. Den ursprungliga landsorten ligger lite tillbakadragen upp bland kullarna medan de mer moderna hotellen huvudsakligen har byggts nere nära havet och de inbjudande stränderna.

Nere längs kustvägen och den smala promenaden som löper precis innanför och längs med stränderna hittar du utöver hotell en lång rad av restauranger, caféer och barer. Här finns det rikligt att välja mellan med något för i stort sett alla smaker. Det samma kan man säga om stränderna. De är bland de bästa på hela ön och även om här sjuder av liv mitt i sommaren så är de perfekta för en avkopplande badsemester.

Reser du till Agios Tychonas för att njuta av en semester med sol, strand, sköna bad och god mat så har du allt du behöver inom räckhåll. Inte helt överraskande är detta ett resmål som lockar både familjer med barn och såväl par som singlar.

Här finns massor att göra. Först och främst kan du ge dig i kast med många olika former av vattensport med allt från dykning till vattenskidor. Är du nybörjare finns det flera ställen som har undervisning. Hör du till dem som tycker om en daglig joggingtur så är strandpromenaden perfekt på tidiga mornar innan det blir allt för varmt. Senare på dagen är det också många som går en tur här för att njuta av solnedgången.

Utflyktstips

Man kan inte säga annat än att Agios Tychonas idag är mycket präglat av turismen, framför allt i den nya stadsdelen närmast kusten. Det finns emellertid fortfarande mycket som påminner om att här har bott människor långt innan någon tänkte på att resa till Agios Tychonas på semester. Uppe i själva byn kan du bland annat se gamla kyrkor och traditionella rustika hus med röda tegeltak. Här uppe får du uppleva ett mer autentiskt grekiskt landsortsliv och kan slå dig ner på någon av de trevliga tavernorna tillsammans med lokalbefolkningen.

Är du historiskt intresserad måste du naturligtvis även besöka ruinstaden Amathus i utkanten av Agios Tychonas. Denna stad grundlades omkring år 1500 före Kristus av Fenicierna. Det pågår fortfarande arkeologiska utgrävningar här och flera av fynden kan ses på museet i Limassol. Detta och resten av den större grannstadens sevärdheter kan du lätt utforska för det är bara en kort busstur in till den gamla stadskärna i Limassol, där det även finns massor av butiker och matställen.

Resor till Cypern

Läs mer om Cypern och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Cypern här

Hotell i Agios Tychonas